Zpěvák a jezdec Landa se probírá po těžké nehodě

Jiří Pirník, spolupracovník Aktuálně.cz
13. 4. 2008 8:27
Na Rallye Šumava se ocitl v bezvědomí
Landa jako muzikálový herec.
Landa jako muzikálový herec. | Foto: Ludvík Hradilek

Plzeň - Zpěvák a automobilový jezdec Daniel Landa, který vážně havaroval na rallye Šumava, se zotavuje.

"Byla to obrovská rána do hlavy. Vůbec si nepamatuji, co se potom se mnou několik hodin dělo," řekl v sobotu Aktuálně.cz ve strakonické nemocnici. "V rámci možností se cítím velice slušně," popsal svůj stav.

Daniel Landa leží na chirurgickém oddělení nemocnice s těžkým otřesem mozku.

Podle vyjádření chirurgů zůstane v nemocnici ještě několik dní. "Naražená ledvina stále pobolívá. A hlava? Když mluvím, tak dokonce dokážu držet jedno téma. To už je docela dobré."

O přeložení do některé z pražských nemocnic neuvažuje. "Nevidím důvod. Doktoři se tady ke mně chovají velmi pěkně a péče o mne je také slušná. Ze strakonické nemocnice chci jít rovnou domů," prohlásil Daniel Landa.

Jeho nehoda na druhé rychlostní zkoušce rallye Šumava vypadala hrůzostrašně. "Ve velmi vysoké rychlosti jsme narazili do stromu. Auto je zcela zdemolované. Měli jsme více než štěstí, že jsme tuhle ránu oba přežili," dodal.

Čtěte více: Zpěvák Landa těžce havaroval

Nevylučuje, že karambol způsobila technická závada. "Nemusí to být moje chyba. Podle svědectví diváků došlo k nějakému zaseknutí zadního kola. To bude předmětem dalšího zjišťování."

Landa věří, že se 22. dubna dokáže postavit na pódium ostravské ČEZ Arény, kde má odstartovat své letošní turné. "Pokud to neohrozí můj život, určitě tam budu. Vidím to tak na devětadevadesát procent. Alespoň budu mít legitimní důvod nahlížet do textových taháků," zažertoval Landa.

 

Právě se děje

Další zprávy