Nohavica dnes natáčí své první DVD

29. 6. 2006 14:00
Ostrava - Čtyřicet čtyři písní a dva přídavky diváci uslyší na dnešním koncertu Jaromíra Nohavici. A ještě se přitom dostanou na DVD.
Foto: Aktuálně.cz, Ondřej Besperát

Patnáct kamer polského štábu je už připraveno v hale Karolina, aby připravilo první Nohavicovo video. Playlist uveřejněný na zpěvákových oficiálních stránkách www.nohavica.cz začíná Kometou, následuje Babylon, Divocí koně či Moje malá válka; celý večer by měl být průřezem více než dvacetileté písničkářovy sólové dráhy.

DVD se natáčí v Ostravě, kde Nohavica bydlí, i proto ho lakonicky nazval Doma. Koncertním místem se ale nezvykle stala bývalá fabrika. "Každý Ostravák tuto dvojhalu zná, ale neznám v podstatě nikoho, kdo by byl uvnitř," řekl jeden z nejúspěšnějších českých zpěváků, který poslední studiové album Babylon vydal před třemi lety.

Nohavica se před publikum na speciální vysunuté pódium postaví sám s kytarou a heligonkou, sám se i postará o zářijové vydání DVD a přibaleného live CD. Výroba i distribuce kompletu za 350 korun se obejde bez podpory gramofirem; stejně jako to dokázal, když na svém webu zdarma nabídl koncertní desku Pražská pálená, kterou si doposud stáhlo víc než šedesát tisíc posluchačů.

Pět tisíc vstupenek na dnešní koncert bylo pryč během půl hodiny od zahájení prodeje, proto se organizátoři rozhodli dát do kasy i lístky na včerejší generální zkoušku.

DVD Doma kromě záznamu koncertu nabídne jako bonus i dokument z natáčení, videoklipy, archivní nahrávky a rozhovor s Nohavicou. Distribuce je plánována také do Polska, kde si zpěvák našel fanoušky; i proto tu zazní jeden song v polštině. 

 

Právě se děje

Další zprávy