RHCP visí na internetu. Flea zuří

BBC, jš
5. 5. 2006 11:00
Londýn - Americká rocková skupina Red Hot Chili Peppers dala najevo, že si to ručně vyřídí s člověkem, který její nové dvojalbum Stadium Arcadium umístil na internet.

Basista Michael Blazary přezdívaný Flea prohlásil, že kapela bude zklamaná, když si fanouškové desku na internetu stáhnou před oficiálním vydáním - v Evropě je to 5. května, v Severní Americe 9. května a v Austrálii až 13. května - a nekoupí si originál.

Infobox
Autor fotografie: Warner Music

Infobox

RECENZE NOVÉ DESKY:

"Nedá se slovy vyjádřit, jak moc pro nás tahle nahrávka znamená," píše Flea na webových stránkách kapely, "jak jsme se při ní trápili, kolik bezesných nocí zažili a jak pořád přemýšleli, čím ještě udělat desku lepší."

A následují nepoetická slova: "Že si někdo zadarmo stáhne naši desku v mizerné zvukové kvalitě jen proto, že ji nějaký sráč dal na internet, je pro mě smutné."  

Stadium Arcadium je novým albem RHCP po čtyřech letech - a jak prohlásil mluvčí kapely, nepodařilo se zjistit, kdo nahrávku na internet umístil. Mezi BitTorentovými a P2P vyhledávači je teď Stadium Arcadium jedním z nejstahovanějších souborů. Stejný osud potkal i dřívější novinky kapel The Rolling Stones, Coldplay, Oasis či U2.

 

Právě se děje

Další zprávy