VIDEO: Tahle země jede v drogách s plejádou hvězd

Kultura Kultura
27. 6. 2013 15:26
Podívejte se na ukázku z filmu Ridleyho Scotta Konzultant
Penelope Cruz.
Penelope Cruz. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - I když se Michael Fassbender za nějaký čas objeví opět  jako odtržená hlava androida Davida, mnohem dřív jej uvidíme v o něco přízemnější roli ve filmu Konzultant, který se představuje prvním trailerem.

Konzultanta režíruje, stejně jako Promethea, slavný Ridley Scott, jehož si spíš spojujeme s velkolepými dramaty z žánru sci-fi (Vetřelec, Blade Runner), nebo historie (Gladiátor, 1492: Dobytí ráje). Tentokrát bude vyprávět napínavý příběh, natočený podle původního scénáře spisovatele Cormaca McCarthyho. Děj jeho knihy Tahle země není pro starý převedli s grandiózním úspěchem(včetně čtyř Oscarů) na stříbrné plátno bratři Coenové.   

Také děj konzultanta se točí kolem mexického pohraničí, častého působiště pašeráků drog. Právník, který je titulním hrdinou příběhu, si chce přivydělat zdánlivě jednorázovým obchodem s narkotiky, ovšem místo toho se zaplete do řetězu zrady a násilí. Koncept byl v minulosti žertovně popsán jako „Tahle země není pro starý -  na steroidech".  

Ridley Scott v minulosti uvažoval o zfilmování McCarthyho klasiky Krvavý poledník aneb Večerní červánky na západě.

Fassbender hraje ve filmu zmíněného nešťastného právníka. Kromě něj dostali role i nositelé dalších hvězdných jmen - Brad Pitt, Penélope Cruz a její manžel Javier Bardem (Tahle země není pro starý, Skyfall), Cameron Diaz nebo Natalie Dormer (Tudorovci, Hra o trůny).   

Americkou premiéru má Konzultant stanovenou na 25. října 2013. Češi jej poprvé uvidí až 28. listopadu.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

 

Právě se děje

Další zprávy