Premiéra Djanga se odkládá. Kvůli útoku v Newtownu

Kultura Kultura
18. 12. 2012 21:47
Distributoři odsunuli premiéry několika filmů. TV měnily program
Djangova premiéra zrušena
Djangova premiéra zrušena | Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Na střelbu v základní škole v Newtownu zareagoval Hollywood i místní televizní stanice změnami v programech, které by s ohledem na masakr mohly působit nevhodně. Distributor filmu Nespoutaný Django se rozhodl zrušit americkou slavnostní premiéru v Los Angeles, kde se film promítne pouze štábu a jeho rodinám.

Herec Jamie Foxx novinářům během propagace nejnovějšího násilného filmu režiséra Quentina Tarantina prohlásil, že by americký filmový průmysl měl přijmout alespoň nějakou zodpovědnost za podobné násilné činy. Foxx řekl, že herci nemohou ignorovat skutečnost, že násilí ve filmech může mít vliv na diváky. "Nemůžeme se obrátit zády a říct, že násilí ve filmech nebo cokoli, co děláme, nemá svým způsobem vliv," prohlásil Foxx. "Prostě má."

Další odvolanou projekcí v L. A. bylo promítání komedie Parental Guidance s Billym Crystalem v hlavní roli.

Také premiéra  akčního filmu Jack Reacher: Poslední výstřel s Tomem Cruisem v Pittsburghu byla posunuta ze soboty na středu. Premiéra však bude komornějšího rázu - bude chybět červený koberec. Newyorskou pondělní premiéra v Lincoln Center distributor zrušil a posunuta na neurčito.

Kreslený seriál Griffinovi neodvysílal nejnovější epizodu, protože v ní jedna z postav vypráví vlastní verzi zrození Ježíška. Neběžel ani další díl seriálu American Dad o démonovi, trestající o Vánocích zlobivé děti. Seriál Homeland o terorismu byl odvysílán, ale před začátkem epizody se na obrazovkách ukázal nápis, že tento pořad může obsahovat znepokojivé scény.

 

Právě se děje

Další zprávy