Hravý, krvavý, šíleně zábavný, píší o novém Tarantinovi

Kultura Kultura
4. 12. 2012 8:50
Nespoutaný Django je skvělý spaghetti western s dávkou humoru i násilí, shodují se kritici
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Předpremiérová projekce nového filmu Quentina Tarantina, Nespoutaný Django  (Django Unchained) přinesla snímku rozhodně pozitivní reklamu. Zúčastnění kritici skrz Twitter posílají takřka pouze dojmy plné potěšení, které předesílají budoucí nadšené recenze.

„Nespoutaný Django je super násilný spaghetti western s anachronickými písněmi. (Christoph) Waltz a (Samuel L.) Jackson mu dominují," napsala Anne Thompson z Hollywood Blogu.

Foto: Aktuálně.cz

Waltz hraje ve filmu nájemného lovce lidí  dr. Schulze. Ten na otrokářském americkém jihu koupí titulního hrdinu Djanga (Jamie Foxx) a nabídne mu svobodu výměnou za pomoc při dopadení zločinných bratrů Brittlových (Cooper Huckabee, Doc Duhame a M.C. Gainey). Kromě osvobození navíc nabízí záchranu jeho manželky Broomhildy (Kerry Washington) z plantáže brutálního Calvina Candieho (Leonardo DiCaprio). Samuel L. Jackson hraje domácího otroka jménem Stephen. Ve vedlejších rolích se zde objeví například Jonah Hill, Don Johnson nebo Franco Nero. 

Lou Lumenick, zástupce New York Post, prohlásil, že film je „tříhodinová pocta Ohnivým sedlům (Blazing Saddles, parodie od Mela Brookse)." David Ehrlich se zase vyjádřil velice expresivně: „Do p*dele. Brutálně zábavná spaghetti komedie dělá s byznysem to samé, co (Hanebný) pancharti udělali s válkou. Nejlepší americký film roku 2012."

Foto: Aktuálně.cz

„Django byl úžasný. DiCaprio stoupá a bere si s sebou střechu," napsal režisér Rian Johnson (Looper). „Kýble krvavého spaghetti westernu s velkým smyslem pro humor… Má to dvě hodiny a čtyřicet minut a já chtěl ještě. Rasové otázky jsou zmíněny, ale řekl bych, že ne kontroverzně. Skvělá akce a dialog - definitivně kandidát na Oscara," zhodnotil film podcastový hostitel Jeff Golsdmith.   

Zástupce produkční společnosti D-Dub poslal zprávu ve znění: „Hravé, šílené, krvavé a skrznaskrz zábavné… Miluji toho Christopha Waltze. Don Johnson musí víc pracovat. On a Christoph Waltz spolu… Neuvěřitelný."       

V USA bude mít Django premiéru 25. prosince, do českých kin vstoupí 17. ledna příštího roku.  

 
 

 

Právě se děje

Další zprávy