Železná Meryl Streepová ovládla kina

MD
6. 3. 2012 6:53
Železná lady je nejnavštěvovanějšílm filmem za minulý víkend v tuzemských kinech.
Železná lady
Železná lady | Foto: Aktuálně.cz

Jak vypadá žebříček nejnavštěvovanějších filmů v tuzemských kinech za uplynulý týden?

Na prvním místě je britské drama Železná lady s Meryl Streepovou v hlavní roli. Premiérově uvedený snímek přes víkend v českých kinech zhlédlo téměř 30 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin nechali 3 miliony 789 tisíc korun.

Na druhé místo klesla česká komedie Signál s Vojtěchem Dykem a Kryštofem Hádkem. Film přes víkend vidělo 11 tisíc lidí, což je téměř o polovinu méně než minulý víkend.

Top tři uzavírá dobrodružná Cesta na tajuplný ostrov 2 s 8177 diváky, za nějž film utržil 1 milion 355 tísíc korun.

Čtvrtou pozici obsadil nově uvedený akční fantasy Ghost Rider 2, který o víkendu přilákal 7751 diváků, a film tak vydělal 1 milion 257 tisíc korun.

Ze třetího na páté místo klesl česko-slovenský snímek Modrý tygr, jejž o víkendu zhlédlo 9 956 diváků, kteří za vstupenky utratili 1 milion 147 tisíc korun.

Obrodu zažívá černobílý Umělec, který se vyhoupnul z dvacátého místa na desáté. Držitel Oscara na Nejlepší film přes víkend přitáhl do kin 3809 diváků.

O pět míst se propadlo válečné drama Stevena Spielberga Válečný kůň, kterého je pouhé dva týdny po premiéře na šestnáctém místě s 1307 diváky. Hned za ním je drama Můj týden s Marilyn, které o víkendu zhlédlo 1097 diváků.

Žebříček uzavírají Muži, kteří nenávidí ženy režiséra Davida Finchera. Adaptaci stejnojmenné předlohy zhlédlo osmý týden po premiéře 707 diváků. Celkem jich má na kontě necelých 94 tisíc.


 

 

Právě se děje

Další zprávy