Drew Barrymore je nepřeplácenější hvězda v Hollywoodu

4. 11. 2011 16:08
Filmy, v nichž se objevovala, nepokryly ani její honorář
Foto: Reuters

 Los Angeles - Drew Barrymoreová je nejvíc přeplácenou hollywoodskou hvězdou. Tržby filmů, v nichž se v poslední době objevovala v hlavní roli, nepokryly ani honorář, který jí studia za role vyplácela, uvedl časopis Forbes. Distributoři získali na tržbách v průměru jen 40 centů za každý dolar, který herečce zaplatili jako honorář.

Forbes vybral deset nejvíce přeplácených hvězd z celkového seznamu 40 nejlépe placených hollywoodských herců. Pořadí sestavil na základě komerční úspěšnosti filmů z posledních pěti let, v nichž se tito herci objevili v hlavní roli. Nezapočítávaly se však animované filmy, kde herci namluvili některé postavy - v takovém případě podle časopisu diváky do kina netáhne herecká hvězda.

Barrymoreová se dostala do čela žebříčku kvůli filmům, které u diváků zcela pohořely. Komedie Všichni jsou v pohodě z roku 2009 utržila celosvětově jen zhruba 16 milionů dolarů. Ještě větším výbuchem byl romantický film Štěstí ve hře z roku 2007, jehož tržby byly poloviční.

Na druhé místo žebříčku přeplácených hvězd se dostal Eddie Murphy. Po úspěšných komediích z 80. a 90. let se jeho filmům v poslední době příliš nedařilo. Například komedie Tak si představ z roku 2009 v kinech vydělala jen 22 milionů dolarů, přičemž náklady na její natočení byly 55 milionů dolarů. Komerčně úspěšný Shrek, kde Murphy mluví postavu Oslíka, se podle pravidel Forbesu opět do úhrnu tržeb nepočítal.

Murphyho filmy tak v průměru vydělaly 2,70 dolarů za každý dolar hercova honoráře. Na rozdíl od Barrymoreové ale nebylo prodělečné už jen jeho angažování.

Do první desítky nejvíce přeplácených celebrit se ale dostali i držitelé Oscara Denzel Washington, Nicolas Cage, Nicole Kidmanová či Reese Witherspoonová. Poslední jmenované "pomohl" ke čtvrtému místu na žebříčku film Poznáš, až to přijde? z roku 2010, který utržil jen 50 milionů dolarů při nákladech na pořízení 120 milionů dolarů.

Přehled nejvíce přeplácených hollywoodských herců
(rozhodují průměrné tržby filmů na jeden dolar honoráře)

1. Drew Barrymoreová 0,40
2. Eddie Murphy 2,70
3. Will Ferrell 3,50
4. Reese Witherspoonová 3,55
5. Denzel Washington 4,25
6. Nicolas Cage 4,40
7.-8. Adam Sandler 5,20
7.-8. Vince Vaughn 5,20
9. Tom Cruise 6,35
10. Nicole Kidmanová 6,70

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy