Herečku Brittany Murphyovou zradilo srdce, zemřela

Kamil Fila Reuters Kamil Fila, Reuters, kf
21. 12. 2009 10:45
32letou star dohnaly role dívek se špatnou pověstí
Herečka Brittany Murphyová na snímku z loňského února.
Herečka Brittany Murphyová na snímku z loňského února. | Foto: Reuters

Los Angeles - Americká herečka Brittany Murphyová v neděli zemřela ve věku pouhých 32 let. V dějinách Hollywoodu zřejmě zůstane zapsána jako dívka se špatnou pověstí, která hrála postavy stejného naturalu. 

Jak uvedly světové agentury, záchranáři v Los Angeles přijali ráno žádost o rychlou pomoc z domu Murphyové v Západním Hollywoodu. Herečka utrpěla srdeční kolaps; podle stránek TMZ našla Murphyovou její matka ležet v bezvědomí ve sprše. Po převozu do nemocnice Cedars-Sinai lékaři konstatovali zástavu srdce a už se ji nepodařilo oživit.

Brittany Murphyová
Brittany Murphyová | Foto: Reuters

Brittany Murphyová hrála například v psychologickém dramatu Narušení (Girl Interrupted, spolu s Angelinou Jolie a Winonou Ryderovou), comicsovém Sin City - město hříchu, romantické komedii Líbánky (Just Married, spolu s Ashtonem Kutcherem), sociálním dramatu 8 Mile (spolu s Eminemem) a snímku Neříkej ani slovo.

Přednost dávala spíš nízkorozpočtovým snímkům, naposledy hrála v thrilleru Across the Hall, který měl americkou premiéru teprve před dvěma týdny.

Na začátku tohoto měsíce pracovala v Portoriku na filmu Vyvolávač; od projektu ale odstoupila, či spíše z něj byla vyhozena. Mluvčí herečky označil spory za "rozdílné názory na umění".

Po návratu do Los Angeles se necítila dobře, několikrát omdlela a její manžel, britský scenárista Simon Monjack, ji odvezl do nemocnice. Lékaři však neobjevili nic závažného.

Oficiálně se mluvilo o tom, že měla problemy se srdcem kvůli diabetu. Podle médií ale trpěla poruchou příjmu potravy a potýkala se se závislotí na heroinu a kokainu; podle bulváru měla i sexuálně kompulzivní poruchu. Všechny tyto zprávy se však snažila oficiálně dementovat.

Foto: Midway

Do kin přijdou minimálně ještě dva filmy, v nichž Murphyová hrála: malou roli měla v očekávaném akčním hitu The Expendables od Sylvestera Stallona a hlavní roli se snímku Smothing Wicked o mladém manželské páru, který dožene přízrak z minulosti.

Jméno Murphyové však figuruje ještě u řady dalších rozdělaných filmů, které nyní budou zřejmě zrušeny, případně přeobsazeny. Herečka byla extrémně pracovitá, ročně stíhala natáčet i čtyři snímky rozdílných žánrů a v každém vypadat jinak a lehce nepoznatelně.

Kromě řady romantických komedií (Holky z lepší společnosti, Malá černá skříňka, Láska a jiné pohromy) měla za sebou i dabing animovaného filmu o zpívajících tučňácích Happy Feet či drogovou krimi komedii Šňup.

V souvislosti s jejím náhlým úmrtím budou zřejmě připomínány filmy s příznačnými názvy, jako je mysteriozní drama Mrtvá dívka a horor Deadline, jejž natočila právě letos.

 

Právě se děje

Další zprávy