Fry s Benderem zas vyrazí na cesty. Futurama se vrací

Kultura Kultura, Red Kul
11. 6. 2009 14:10
Zatím je objednáno 26 nových epizod
Foto: Aktuálně.cz

New York - Good news, everyone, pozdraví zase Hubert J. Farnsworth svého příbuzného z minulosti Philipa J. Frye a vyšle ho s dalšími exoty na novou krkolomnou misi coby doručovatele v zásilkové společnosti Planet Express, která šílenému profesorovi vydělává peníze pro vědeckou činnost.

Seriál Futurama od tvůrců Simpsonových Matta Groeninga a Davida X Cohena bude obnoven; zatím je objednáno 26 nových dílů, které se mají vysílat okolo poloviny roku 2010.

Dvaasedmdesát epizod v pěti sériích vysílala v letech 1999 až 2003 televizní síť Fox. Pak ale seriál o outsiderovi a poslíčkovi v pizzerii, který je shodou nešťastných náhod zmrazen a probudí se v roce 3000, předčasně ukončila a s tvůrci se nerozešla v dobrém.

Foto: Pavel Kroulík
Čtěte také:
Blíží se Futurama. Good news, everyone

"Návrat Futuramy si fanoušci prostě vyžádali," uvedli nyní šéfové 20th Century Fox TV.

Ke změně názoru je přiměl úspěch repríz, které v roce 2006 koupil a od loňska vysílá kabelový kanál Comedy Central. Úspěšný byl prodej všech odvysílaných epizod na DVD.

Očekávání fanoušků pak ještě vybudily čtyři celovečerní filmy, které putovaly rovnou na DVD. I ty měly u vyhladovělých příznivců úspěch, ale zároveň je utvrdily v tom, že i pro Futuramu formát seriálu se hodí víc.

Futurama
Futurama | Foto: Aktuálně.cz

 "Když Matt a David souhlasili, že je stále co vyprávět, nemohli jsme být šťastnější," tvrdí představitelé Foxu, kteří další díly objednali přímo pro Comedy Central.  Jako vlastníci práva ale mohou poskytnout chystané díly i dalším televizním sítím nebo kabelovkám; podobně už Fox oživil a „pronajal" seriál Family Guy.

Groening byl prý objednávkou nadšen a komentoval ji slovy: "Zbývá nám teď už jen 25 766 epizod, než se s Benderem a Fryem setkáme v roce 3000."

David Bernath z Comedy central dodává, že jsou šťastní, že zůstanou základnou pro oddané fanoušky seriálu, jehož humor přesně sedí publiku této stanice.

 

Právě se děje

Další zprávy