Guvernér Arnie se nakonec objeví v novém Terminátorovi

Kamil Fila Kamil Fila
23. 4. 2009 7:12
A hlavně chce mít mnohem větší prostor v pátém díle
Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Spekulovalo se o tom mnoho měsíců: objeví se Arnold Schwarzenegger ve čtvrtém díle Terminátora, který má premiéru 21. května? Zprávy byly založené dost na vodě. Schwarzenegger sice navštívil plac, ale nikdo nemohl potvrdit, že by nějakou scénu natočil.

Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger
Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger | Foto: Reuters

Šuškalo se pouze o tom, že byl proveden digitální scan jeho tváře, jenž má být použit v nějaké kompletně počítačově generované sekvenci; případně, že bude digitálně omlazená hlava posazena na tělo mladšího rakouského kulturisty Rollanda Kickingera.

Terminátor z budoucnosti

Deník LA Times nyní přinesl rozhovor přímo s kalifornským guvernérem, který řekl, že se setkal s režisérem McG a zvláštně záludně listu potvrdil, že se na plátno vrátí: „Udělal jsem jim jasno v tom, že nemám čas točit, ale rád bych v novém filmu byl - když dají dohromady technologii, která mi to umožní. A na tom teď právě pracují."

Foto: Aktuálně.cz

Čtěte také:
Terminátor 4 útočí spolu s Nine Inch Nails

Znamená to tedy, že nejspíš nastane jedna ze dvou výše uvedených variant. Podle zákulisních informací, jež prosákly krátce po interview, by se hlavní hrdina John Connor v podání Christiana Balea měl potkat v jedné scéně se Schwarzeneggerem coby „terminátorem z budoucnosti".

Informaci však nepotvrdil režisér, který se zjevně snaží udržet fanoušky v napětí. Předpovědi naznačují, že by Terminator Salvation - který má spolu se Star Trekem, Wolverinem, Anděly a démony, Potterem či Transformers patřit mezi největší letní hity - mohl utržit okolo 90 milionů dolarů za premiérový víkend. A proč nevzbudit ještě větší zájem a neatakovat v předprodeji lístků rovnou kulatou stovku?

Vysloužilý akční hrdina, jenž se dal na politickou dráhu, ale především vyjádřil  jasnou touhu podílet se dál na terminátorovské řadě. „Je skvělé pokračovat v celé sérii - a pokud bude pokračování Salvation, chci do toho naskočit znovu, jakmile skončím se svou nynější kariérou."

Arnold chce být zase hercem

Je to poprvé, co guvernér sdělil, že by se vrátil k herectví; respektive, že uvažuje o přinejmenším dočasném přerušení politické kariéry. Má to svou logiku: nynější ekonomická krize ho při řízení státu vyčerpává a Schwarzenegger už v politice nemůže mířit výš. Na prezidenta USA aspirovat nemůže, protože ústava nepovoluje kandidaturu někoho, kdo není rodilý Američan.

Bývalému rakouskému kulturistovi je nyní 61 let. Poslední velkou akční roli měl v roce 2003, a to právě ve třetím díle Terminátora. Od té doby nechává pod návalem pracovních povinností v politice tělesnou schránku upadat a objevuje se jen v krátkých „cameo" roličkách - V Cestě kolem světa za 80 dní, Vítejte v džungli či v animáku Auta.

V celovečerních Simpsonových se objevila jeho karikatura v úloze prezidenta USA, ale postavičku namluvil jiný herec.  Nejnověji je potvrzeno pouze cameo v akčním snímku The Expendables, který režíruje Sylvester Stallone, jemuž se zde podařilo nashromáždit úctyhodný tým akčních harcovníků - Mickeyho Rourka, Dolpha Lundgrena, Jeta Li - ale i novou krev Jasona Stathama.

Schwarzenegger v The Expendables bude hrát víceméně sám sebe: guvernéra, který posvětí Stallonovi atentát na jihoamerického diktátora.

Připoj se k nám!

Zatímco na  The Expendables ale přijdou spíš pamětníci, čtvrtý Terminátor má širší ambice. Rád by pochopitelně znovu přilákal fanoušky celé ságy  - jejíž díly se objevily v letech 1984, 1991 a 2003 - ale i hochy od patnácti do dvaceti let, kteří tvoří velkou část současného publika, a akčních filmů zvlášť.

Foto: Aktuálně.cz

Proto také cílí studio Sony velkou část kampaně na internet a snaží se využívat i netradiční formy. Založilo kupříkladu stránku www.resistorbeterminated.com - nazvanou Bojuj, nebo buď zničen v narážce na hnutí odporu proti strojům-terminátorům a společnosti Skynet.

Tady se mohou mladí muži zapojit do boje, účastnit se taktických porad nebo vyvěšovat vlastnopočítačově vyrobené mobilizující plakáty (viz obr.).

Ve spolupráci se nejnovějším hitem sociálních sítí, webem Twitter, pak Sony odstartovalo virální hru Resistance 2018, která má sdružovat uživatele webu do bojových skupin a samovolně se šířit nejen mezi nimi.

 

Právě se děje

Další zprávy