Doba ledová 3 odtajňuje první trailer: Podívejte se

Irena Hejdová Irena Hejdová
7. 4. 2008 18:20
Veverka se tentokrát o oříšek popere s dinosaurem

Praha  - Úspěšní hrdinové se neopouštějí. Na fenomenálně úspěšné animované filmy Doba ledová a Doba ledová 2: Obleva tak naváže třetí snímek Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů.

Poprvé se o něm začalo mluvit loni v lednu, premiéra je ohlášena na 4. července 2009. O dva dny dříve nabídne film českým divákům společnost Bontonfilm.

V zámořských kinech už na to diváky připravuje první trailer, který vám v exkluzivní české premiéře nabízí Aktuálně.cz.

První doba ledová v roce 2002 vydělala ve světě úctyhodných 383 milionů dolarů, druhá už v roce 2006 na příhody nešťastné veverky a party prehistorických oblud přilákala tolik diváků, že utržila 651 milionů dolarů. Ani v českých kinech se oběma filmům nevedlo špatně - dohromady je tu vidělo 1.161.603 diváků.

Pokračování bylo na spadnutí a těší se na něj všichni ctitelé pravěkých hrdinů. K oblíbené smolařské veverce s oříškem, mamutu Mannymu, lenochodovi Sidovi a šavlozubému tygrovi Diegovi přibude navíc nový hrdina - a rovnou dinosaurus.

Jeden ze symbolů pravěku se v sérii objeví vůbec poprvé - tedy nepočítáme-li zmrzlého tyrannosaura z prvního filmu.

První trailer k trojce se v amerických kinech promítá před novým animovaným hitem Horton - zábavnou taškařicí o infantilním slonovi, v jehož rukou (a chobotu) spočívá osud celého lidstva žijícího na smítku prachu.

Horton ostatně vznikl ve stejné animační společnosti Blue Sky Studios, která vyrobila oba díly Doby ledové a chystá i třetí. Studios stojí  také za animovaným trhákem Roboti z roku 2005.

Horton do českých kin vstupuje 10. dubna, v  amerických je už od 14. března a vede si velmi dobře; celosvětově vydělal téměř 200 milionů dolarů.

Trailer se v nekvalitní podobě natočené přímo v kině už ocitl na YouTube, Aktuálně ho teď nabízí v originální verzi a v české premiéře.

Jeho hrdinkou je samozřejmě opět veverka. Při novém boji o oříšek nešťastně zmrzne těsně před cílem a vzápětí propadne do novějšího pravěkého období, které už zasáhla obleva z minulého dílu. Ani v zeleném pralese ale svůj oříšek nezíská, zato se setká s oním dinosaurem.

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy