Vorel: České režiséry nemám rád, berou mi diváky

gra
24. 9. 2007 15:40
Režisér nového filmu Gympl odpovídal on-line
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

ON-LINE - Nový český film Tomáše Vorla vstupuje do kin tento čtvrtek. Režisér byl hostem Aktuálně.cz a odpovídal on-line.

Hrdiny filmu jsou Petr a Michal v podání Jiřího Mádla a Tomáše Vorla jr. - který si zahrál už v otcových filmech Skřítek či Cesta z města.   "No Gympl je trochu ostřejší než Cesta z Města a není tam příroda. Prostě civilizační film," napsal režisér v on-line rozhovoru. 

Má film diváky pobavit, má ukázat jiné puberťáky, než jsou vymazlení hrdinové teenagerských komedií, a přinést obraz současné mladé generace. Hudbu obstaral hiphopový DJ Wich. Vorel ale upozorňuje: "Film GYmPL není dokument o Graffiti a o HipHopové scéně. Je to o generaci mladých ve střetu s generací dospělých."

Režisér sází i na silné obsazení "profesorského sboru" - od Tomáše Matonohy, Milana Šteindlera, Martina Zbrožka až po Jiřího Schmitzera, těm všem vládne pevnou rukou ředitelka Eva Holubová.

Menší role dostali i tři režiséři. Václav Marhoul, který se v tuniské poušti právě potýká s Tobrukem, si s producentem Ondřejem Trojanem zahrál policisty; sám Vorel si střihl roli neurotického školníka.

Jinak ale nikoho z nich nemá rád: "Žádného českého režiséra nemám rád! Jsou všichni moje konkurence! Berou mi diváky! Tak proč bych se měl tvářit, že je mám rád?"

Odpovědi režiséra čtěte ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy