Indiana Jones bude válčit s křišťálovou lebkou

Irena Hejdová Irena Hejdová
10. 9. 2007 12:49
Shia LeBeouf odtajnil název čtvrtého dobrodružství
Foto: IMDb

Los Angeles - Comeback Britney Spearsové na víkendovém udílení cen MTV zastínil Indiana Jones. Alespoň pro fanoušky veleúspěšné série, jejíž čtvrtý díl se právě natáčí a kteří se právě tady dozvěděli, jak se nový film bude jmenovat.

Cenu pro umělkyni roku totiž předal zpěvačce Fergie největší idol mladých Američanek, herec Shia LaBeouf známý ze snímků Transformers a Disturbia. A při té příležitosti přítomné celebrity i miliony diváků u obrazovek jen  tak mimochodem zpravil o názvu nového Indiana Jonese, který až do této chvíle zůstával tajemstvím.

Indiana Jones
Indiana Jones | Foto: Aktuálně.cz

Celý svět tak od neděle ví, že čtvrté pokračování série o neohroženém archeologovi se bude jmenovat Indiana Jones a Království křišťálové lebky (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull).

Práskač LaBeouf je novým trumfem Spielberga, režiséra i producenta. Bývalou hvězdu seriálu Even Stevens si vybral po zhlédnutí teenagerovské komedie Díry a sci-fi Já, robot.

"Steven Spielberg a George Lucas mne zapřísahali, abych vám ten název neříkal. Ale přece jenom je mi teprv jedenadvacet, takže..." zřekl se zodpovědnosti mladinký herec. Následující prohlášení společnosti Paramount pochopitelně potvrdilo, že prozrazení bylo naplánováno.

Jako ostatně všechno kolem filmu. Režisér Spielberg a producent Lucas kousek po kousku odhalují informace kolem napjatě očekávané premiéry.

Indiana Jonese samozřejmě počtvrté ztvární Harrison Ford, který už dřív vzkázal, že těsné kalhoty mu pořád dobře padnou. Ve filmu si zahrají Cate Blanchettová, Jim Broadbent, Ray Winstone, John Hurt i láska hlavního hrdiny z prvních Dobyvatelů ztracené archy, Karen Allenová. Sean Connery, který měl stejně jako v trojce ztvárnit otce hlavního hrdiny, účast odřekl s odkazem na spokojený důchod.

Právě přítomnost Allenové ve snímku vybudila spekulace, že Shia LaBeouf ztvární syna Indiana Jonese. Nic ale není jisté. Všechno odhalí až 22. květen 2008, na tento den je naplánována americká (i česká) premiéra snímku.

 

Právě se děje

Další zprávy