Homer Simpson dnes zabije Smrt

Irena Hejdová Irena Hejdová
9. 9. 2006 0:00
Praha - Ověnčeni televizním Oscarem vstupují zítra Simpsonovi v USA do osmnácté sezony. ČT dnes začíná vysílat patnáctou sérii. GALERIE a VIDEO

Tradičně odstartuje speciálním čarodějnickým dílem, ve kterém se setkáme se všemi členy povedené rodinky Simpsonových i dalšími svéráznými obyvateli Springfieldu.

Všechno začne ve 12 hodin na ČT2 tím, když Homer zabije o Halloweenu Smrt a musí převzít její úlohu.

V dalších epizodách se na scéně objeví například Homerova matka Mona, která se léta kvůli bouřlivé minulosti skrývala. Odhalíme se i tajemství dědy Simpsona a šáši Krustyho, chybět nebudou ukázky z drsného animovaného seriálu Itchy a Strachy.

V díle Obtěžoval jsem anglickou královnu se spolu se Simpsonovými podíváme do staré dobré Anglie. Postavu premiéra namluvil sám Tony Blair, zazní tu i hlas matky Harryho Pottera J.K. Rowlingové nebo Iana "Gandalfa" McKellena.

Tradice a čest být zparodován a namluvit sám sebe v Simpsonových totiž samozřejmě nechybí ani tentokrát. V Americe se objeví Keifer Sutherland alias agent Jacka Bauer, herečka Natalie Portmanová nebo rocková kapela The White Stripes.

Na ČT - jež počítá i s nákupem dalších řad - to bude filmař Michael Moore, Glenn Closeová, bestsellerista Tom Clancy nebo Matt Groening, jeden za autorů seriálu nejdéle běžícího v prime timu. Z kapel se tu objeví Beach Boys či Blood, Sweat and Tears.

Na jaře si Simpsonovi v USA odbudou velké výročí; diváci uvidí příběh rodiny ze Springfieldu s pořadovým číslem 400. A v létě pak dojde na sen mnoha fanoušků - celovečerní film. Premiéra je plánována na 27. července 2007.

 

Právě se děje

Další zprávy