Antioscara si odnesl i "nudný" Cruise

Reuters, kul
5. 3. 2006 5:22
Los Angeles - Tom Cruise, který patří k nejlépe placeným hercům Hollywoodu, je premiantem anticen Zlatá malina - jako první získal trofej v nově zřízené kategorii.
Foto: Archiv

Ocenění v letos poprvé udělované kategorii "nejnudnější" připadlo Cruiseovi za to, že ho většina porotců označila za "nejnudnější celebritu a cíl bulváru, ze které se všem dělá zle".  Cenu dostal za "společné výkony" se snoubenkou Katie Holmesovou, známou coby TomKat.

Nejhorším filmem loňského roku se stal snímek Dirty Love, v němž si zahrála autorka scénáře, někdejší modelka Jenny McCarthyová. Porota přiřkla tomuto snímku hned čtyři Maliny - za nejhorší kameru, nejhorší režii, nejhorší ženský herecký výkon a nejhorší scénář.

Ačkoli producenti tvrdili, že jde o moderní příběh Popelky, ani kritika nenašla na dílku jedinou dobrou věc a film skončil s tržbou necelých 60 tisíc dolarů jako naprostý propadák.

Malinu za nejhorší ztvárnění mužské herecké role vyfoukl Cruiseovi - jenž byl nominován za výkon ve Válce světů - Rob Schneider, který si zahrál titulní úlohu ve filmu Deuce Bigalow: European Gigolo. Za vedlejší mužskou roli si odnesl malinu Hayden Christensen, protože porotcům se nelíbilo, jak se vypořádal se svým hereckým úkolem ve třetím pokračování Hvězdných válek

Christensenovi připadlo stejné ocenění už v minulosti, za roli v předcházejícím díle této jinak velmi úspěšné  série. Malina za nejhorší vedlejší ženskou roli letos připadla Paris Hiltonové. Anticena pamatuje i na nejhorší filmový pár, kterým se letos stali Will Ferrell a Nicole Kidmanová za výkony ve snímku Moje krásná čarodějka.

Zlaté maliny uděluje stejnojmenná nadace už čtvrt století v předvečer vyhlašování "sebestředných" Oscarů jako jejich humorný protipól. Do činnosti nadace je zapojeno téměř 700 členů, kteří o udělování cen rozhodují korespondenčně. Letos zakladatel Malin John Wilson označil americké akademiky (nejen) v narážce na Cruise za Akademii filmových prdů a scientologů.

 

 

Právě se děje

Další zprávy