Švankmajer už chystá nový film

ČTK, Hej
29. 1. 2006 14:00
Praha - Režisér Jan Švankmajer jede do Rotterdamu uvést svůj film Šílení a představit nový filmový projekt.
Šílení
Šílení | Foto: česká televize

Nový Švankmajerův film má pracovní název Přežít svůj život a podtitul Psychoanalytická komedie. "Je to v podstatě o muži, který žije dvojí život - jeden v realitě a druhý ve snu. Chodí za psychoanalytičkou, která mu vysvětluje, co to znamená," řekl Švankmajer. Ještě není definitivně rozhodnut o technice, ale chtěl by celý příběh natočit jako animovaný film.  "Je to dost kuriózní, protože tam je poměrně dost dialogů. Byl by to jakoby papírkový film. Nebyl by malovaný, ale dělaný z fotografií," dodal režisér.

Švankmajer s producentem Jaromírem Kallistou odjeli do Rotterdamu dnes. Už dnes večer tu Švankmajer osobně uvede svůj film Šílení, který se ve festivalovém programu objeví celkem čtyřikrát, festival vydá také jeho scénář v angličtině. Projekt nového filmu budou Švankmajer s Kallistou prezentovat na trhu filmových námětů Cinemart.

Jan Švankmajer v sobotu převzal cenu Vladislava Vančury, kterou mu za celoživotní přínos rozvoji audiovizuální kultury udělil filmový a televizní svaz FITES.

 

Právě se děje

Další zprávy