Michal David zpívá v úspěšném hororu

BBC, kul
9. 1. 2006 16:00
Londýn - Nízkorozpočtový film Hostel zaznamenal hned během prvních tří dnů po premiéře v amerických kinech nejvyšší tržby. Pro Česko je to zvlášť pikantní zpráva.

Film se totiž natáčel v Praze a na Slovensku, hrají v něm i zdejší herci - a zazní v něm mimo jiné hudba Michala Davida. Tařka neuvěřitelnou zprávu potvrzuje server IMDb.com, podle kterého se David spolu Tublatankou možná dostane i na soundtrack. Režisér snímku Eli Roth v rozhovoru nedávno prohlásil, že "českou pop star, která měla v 80. letech spoustu hitů" objevil  při natáčení a dodnes ji prý má ve svém iPodu spolu s oblíbeným jižanským rockem.

Tvůrci se údajně nechali inspirovat skutečnými událostmi a svůj snímek označují za "barvitý a hluboce znepokojivý". Výkonným producentem snímku byl Quentin Tarantino. Těžiště se točí kolem tří turistů, které dvě "Východoevropanky" nalákají do tajného salonu, kde členové gangu mučí oběti a "páchají na nich zvrhlosti".

Snímek o třech batůžkářích, kteří se stanou oběťmi mučení, vystřídal na prvním místě víkendového žebříčku Letopisy Narnie. Hostel vydělal podle prvních odhadů 20,1 milionů dolarů, King Kong Petera Jacksona klesl na třetí příčku s tržbami ve výši 12,5 milionu dolarů. Natočení Hostelu přitom stálo necelých 5 milionů.

Magická země

Komedie Jima Carreyho Finty Dicka a Jane ("Fun with Dick and Jane") mezitím klesla v amrickém žebříčku na čtvrté místo s tržbami 12,2 milionu dolarů. Na páté pozici jí šlape na paty konkurenční komediální snímek Dvanáct do tuctu 2 ("Cheaper By The Dozen 2") se Stevem Martinem v hlavní roli.

Mnichov z dílny Stevena Spielberga naopak poskočil o čtyři místa a se sedmiapůlmilionovými tržbami obsadil šestou příčku. Snímek založený na událostech, které rozpoutal masakr izraelských sportovců na olympiádě v Mnichově, vydělal po třech týdnech omezeného promítání 25,2 milionu dolarů.

Do první desítky se vrátila i romance o homosexuálních kovbojích s názvem Zkrocená hora (Brokeback Mountain), kterou natočil režisér Ang Lee a o níž se čím dal častěji mluví v souvislosti s Oscary; film vyšplhal o čtyři místa a usadil se na deváté příčce s příjmy ve výši 5,8 milionu dolarů ze 483 biografů.

Film Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň, který v amerických kinech utržil podle odhadů 15,4 milionu dolarů, byl v USA sesazen z čela žebříčku. Nicméně setrval na špici nejnavštěvovanějších filmů v zahraničí, kde vydělal přibližně 30,6 milionu dolarů; celkové tržby pak dosáhly 277 milionů.

Nejnavštěvovanější filmy v USA (víkend)

1. Hostel
2. Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
3. King Kong
4. Finty Dicka a Jane
5. Dvanáct do tuctu 2
Zdroj: Exhibitor Relations

Oficiální stránku filmu Hostel najdete ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy