Prima chystá na podzim seriálový nálet

Irena Hejdová Irena Hejdová
14. 8. 2006 17:40
Praha - Čtyřikrát týdně čerstvý seriál, k tomu Trosečník i starý známý Krampol. Po ČT a Nově své podzimní plány na lov diváků odtajnila i Prima.
Seriál Letiště je jednou z vlajkových lodí podzimní nabídky Primy
Seriál Letiště je jednou z vlajkových lodí podzimní nabídky Primy | Foto: TV Prima

Nepřekvapivě a stejně jako ostatní stanice sází především na nové seriály.

Kromě další řady Rodinných pout se prý mohou diváci těšit na zbrusu nové Letiště. Hlavní role ztvární David Matásek, Anna Šišková a Maroš Kramár, objeví se v něm i Zuzana Bydžovská či Bob Klepl.

Vrací se ale i Rodinná pouta
Vrací se ale i Rodinná pouta | Foto: Rodinná pouta

"Přinášet novinky z oblasti vlastní tvorby se snažíme už delší dobu. Pravdou však je, že na podzim to bude poprvé v tak masivním měřítku a v tak silné kombinaci s novou akvizicí," prohlašuje programový ředitel Primy Miloš Zahradník.

Seriálům Prima na podzim vyhradí hned čtyři večery týdně. Pro Rodinná pouta jsou rezervovány úterky a čtvrtky, Letišti připadlo pondělí a středa.

Aby nebylo seriálů málo, Prima premiérově v Česku uvede i zahraniční Zoufalé manželky (Desperate Housewives) a naopak velmi nepremiérově kombajnovou odysseu z 80. let Plechovou kavalerii.

Prima dokončila oznamovací kolo podzimních schémat a je zřejmé, že nabídka seriálů je opravdu velká. Nové seriály horečně natáčejí obě komerční televize i ČT.

Blíží se totiž rozjezd digitálních televizí, které mohou zavedeným televizním stanicím ubrat diváky z jejich koláčů sledovanosti.

Prima se navíc - ze všech tří stanic asi nejvíc - profiluje také coby obrazovka nakloněná reality show. Její letní Bar sice u diváků propadl, možná se jí podaří zvrátit nepříznivý trend s českou verzí reality show Trosečník.

A z Ameriky Prima přiveze seriál Zoufalé manželky
A z Ameriky Prima přiveze seriál Zoufalé manželky | Foto: Wikipedia

Natáčela se v létě na Perlových ostrovech v Tichém oceánu. Účastníci se už vrátili do Česka, vysílat se začne (ze záznamu) od 9. září.

V další reality show se bude jíst (Jste to, co jíte), vrací se i reality show Chůva v akci a zábavné pořady Inkognito a Vylomeniny.

Prima vyráží do boje i s novým zpravodajstvím. Chce jím přímo konkurovat zprávám na dalších stanicích - proto hodlá zprávy prodloužit o pět minut, tedy přetáhnout až do začátku Událostí na ČT1.

Změní se i grafika pořadu a jeho moderátoři - na Primu z ČT za velkého mediálního ohlasu přestoupila mimo jiné Světlana Zárubová.

Nejvíc se na Primě sází na reality show Trosečník
Nejvíc se na Primě sází na reality show Trosečník | Foto: TV Prima

Jinak Prima nadále lavíruje mezi snahou udržet si stávající příznivce a současně touhou omladit své publikum, a tím i přilákat zajímavější cílové skupiny.

"Prima se dostala do situace, kdy další posilování její pozice už bylo možné jen přes novou strukturu programu," říká Zahradník více než jasně.

Přesto ani na podzim z její obrazovky nezmizí staří známí - tedy trio Zdeněk Izer, Jiří Krampol a Přemek Podlaha - či stokrát omleté detektivky Komisař Rex nebo Hunter a telenovely Nezkrotná Lucía a Divoká kočka.


 

 

Právě se děje

Další zprávy