Podzimní Nova: Drsná show bez Sedmičky

Jitka Gráfová
7. 8. 2006 16:15
Praha - Už i televize Nova odtajnila svoje podzimní schéma. Diváky chce přilákat další řadou SuperStar, Ordinací, novým Esem a show 112.
Foto: TV NOVA

Nova sází hned na několik velkých projektů.

Jedním nich je třetí řada soutěže Česko hledá SuperStar. "Letošní ročník bude jiný a jistě předčí očekávání diváků. Prvního dílu se diváci dočkají už 27. srpna a soutěž potrvá až skoro do Vánoc," uvedl dramaturg soutěže Vítek Pokorný

Pořádným televizním špekem bude pro diváky další řada seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Foto: TV NOVA

"Nová řada nabídne nové postavy i nové osudy z oddělení pediatrie," uvedla z Novy Šárka Baborovská. Trojka oblíbeného seriálu naservíruje asi deset nových postav. Nově se tu objeví třeba Zlata Adamovská nebo Ondřej Sokol. "Bezvadně doplňují náš tým," dodala Baborovská.

Show o záchranářích

Úplnou novinkou bude "Show 112". Ta zachycuje příběhy lidí, kteří každý den zachraňují lidské životy. "Nápad vznikl před dvěma lety, když jsem byl v Británii a viděl tam podobný pořad," uvedl moderátor a scenárista Mirek Vaňura.

Pořad s prvky reality show prý bude plný šokujících záběrů, které pořídili přímo záchranáři, hasiči nebo policisté: diváci podle autorů uvidí nesestříhané záznamy z jejich akcí. Se 112 se poprvé setkají 29. srpna a bude pak vysílán každé úterý ve 22:10.

Všichni milovníci seriálu Ztraceni (Lost) se mohou radovat. Čtyřicet osm cestujících přežije havárii letadla a ocitne se na pustém ostrově.

Foto: Archiv TV Nova

Tento seriál nasazuje Nova od 3. září a na televizních obrazovkách poběží každou neděli od 21 hodin. "Ztraceni patří ke špičce seriálové tvorby," uvedl mediální analytik Milan Kruml.

...A také Tele tele

Na televizní obrazovky se vrací i úspěšný satirický pořad Tele tele. "Budeme mít víc rubrik, bude tu více prostoru po satiru vlastních pořadů a rozroste se i satira na politickou scénu," uvedl ředitel vlastní tvorby Petr Erben.

Diváci se mohou těšit například na sekci Šatník politika.

Z podzimního schématu však zmizel diskusní pořad Sedmička, který v minulosti uváděl Martin Veselovský.  "Tento pořad chceme celý přeformátovat, hledáme vhodného moderátora. Možná se na televizní obrazovky vrátí na jaře," řekl ředitel televize Nova Petr Dvořák.

Podzimním úklidem projde i hudební pořad Eso. "Divákům nabídneme nové rubriky, více informací, více rozhovorů se zahraničními hosty a nový způsob hlasování," podotkl Erben.

S prvním zářijovým dnem se na obrazovky vrací nekonečný seriál Ulice. Novou sezonu seriál odstartuje celovečerním pilotním dílem. "Ostatní díly pak diváci uvidí v čase, na který byli zvyklí z minulé sezony," dodal Erben. Do seriálu přibudou například Ondřej Brzobohatý nebo Martin Dejdar v roli kadeřníka.

Foto: Archiv TV Nova

Během podzimu chce televize přilákat diváky i svými filmovými hity. Kromě Pirátů z Karibiku televize odvysílá snímek Román pro ženy, Mr.a Mrs. Smithovi, oba díly Kill Billa nebo Příběhy obyčejného šílenství.

Ze zábavných pořadů se pak diváci dočkají Politického harašení...aneb S politiky stále netančím, Miss Aerobic či předávání Českých slavíků. Televize zařadila i show Maxi clever - maxi speciály, v nichž  bude Milan Šteindler opět předvádět nejrůznější zajímavé pokusy.

"Naše schéma jasně dokazuje, že zábava z televize Nova nezmizela a ani nezmizí," uzavřel ředitel televize Petr Dvořák.

 

Právě se děje

Další zprávy