Novotný nebude lidi na Primě ztrapňovat

Jitka Gráfová
27. 7. 2006 10:00
Praha - Televize Prima už odkrývá posily pro podzimní schéma: 28. srpna začne vysílat soutěž 5 proti 5.

Znovu se na obrazovky dostává pořad, v němž soutěží celá rodina. Jako moderátora stanice oslovila někdejší oblíbenou hvězdu estrád na Nově, baviče Petra Novotného.

"Jako by byl pro projekt přímo předurčen a my jsme rádi, že ho naše nabídka zaujala. Už zkušební natáčení dokázalo, že soutěž o velké peníze může být velká zábava," říká Petr Nezval, šéfredaktor vlastní tvorby z Primy.

Foto: Oficiální stránky baviče

"V rámci přípravy na casting jsem viděl některé zahraniční verze, líbilo se to mně i celé mé rodině. Vykřikovali a zasahovali do děje," říká Novotný, teď moderátor Frekvence 1 a v agentuře 6P manažer mnoha jiných bavičů i kapel. 

V soutěži proti sobě stojí dvě pětičlenné rodiny jako týmy, které tvoří nejrůznější příbuzenstvo - od vnuček až po tetičky. Základním úkolem týmů je uhodnout nejčastější odpovědi na otázku dopředu položenou stovce náhodně vybraných lidí.

Jedná se o otázky typu: "Jmenujte nejčastější domácí zvíře", "Jmenujte to, co žena dělá nerada před svým přítelem" či "Jmenujte věc, kterou muž koupí, než jde na schůzku se ženou".

Soutěž je členěna na kola; během toho finálového bojují rodiny o výhru 50 tisíc a o možnost zúčastnit se dalšího dílu. "Pokud se jim to podaří pětkrát za sebou, mají možnost získat v pátém díle speciální výhru ve výši až 300 tisíc," uvedla mluvčí Primy Jana Malíková.

Foto: TV Prima

"Poprvé jsem viděl soutěž s velmi chytrými otázkami, kde ale nezáleží jen na znalostech soutěžících, nemohou se tedy jednoduše zesměšnit, což se u vědomostních soutěží stane raz dva," dodává moderátor, jehož syn Pavel je účastníkem reality show Bar, který rovněž vysílá Prima.

Diváci mohou pořad sledovat vždy od pondělí do pátku před 18. hodinou. Nyní televize láká do pořadu nové zájemce. Rodinné týmy se mohou do soutěže přihlásit buď telefonicky, nebo e-mailem.

Formát je vysílán v mnoha zemích světa už od roku 1976, zatím se objevil na obrazovkách 39 států. V Británii běží už od roku 1980, v Německu se vysílal téměř dvanáct let, od loňského roku je také ve Švýcarsku.

 

Právě se děje

Další zprávy