Trosečníky z Primy sužují déšť a komáři

Jitka Gráfová
18. 7. 2006 9:00
Perlové ostrovy - Šestnáct českých Trosečníků už je týden vrženo na pusté ostrovy a zažívá krušné chvíle. Natáčení české verze slavné reality show je v plném proudu. Uvnitř: GALERIE
Foto: TV Prima

V prostředí divoké přírody, kde je nevyzpytatelné počasí a neustále se střídá vedro, vítr a déšť, čekají na soutěžící záludné úkoly a soutěže. Situaci jim nijak neulehčuje přítomnost komárů na souši a žahavých medúz v moři.

"Natáčení je náročné pro ně i pro televizní štáb, který musí čelit nezvyklému prostředí a rozmarům počasí," shrnula koordinátorka na Primě Irena Maňáková.

Trosečníci musí strávit na Perlových ostrovech měsíc; jsou rozděleni do dvou týmů a plní nejrůznější zadání. Stejně jako v reality show VyVolení i tady účastníci nominují toho, s kým už nechtějí na ostrově být. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední; na něj čeká finanční odměna.

Šestnáctičlenný tým tvoří Ingrid Golasová, Lukáš Gašpar, Barbara Chybová, René Martinov, Hana Mašlíková, Iveta Moravcová, Frank Navrátil, Vladimíra Orlíková, Andrea Polášková, Norbert Pýcha, Martin Racman, Samuelčíková Hedvika, Schneider Bert, Srbová Alena, Martin Svoboda a Otto Zemek. Za nimi stojí moderátor Marek Vašut.

Foto: TV Prima

"Je to pro mě výzva, další věc, kterou si chci dokázat, zkusit, jaké to je, žít bez věcí, které používáme každý den, prostě výzva," uvedl ještě před odletem jeden ze soutěžících Lukáš Gašpar.

Další účastnice - Iveta Moravcová - si prý zase chtěla jak zjistit, kde jsou její hranice: "Jak se zachovám v krizové situaci? Nejsem srab? A samozřejmě mě láká exotika."

Zájem o Trosečníka byl v Čechách nad očekávání velký. "Prostřednictvím formuláře na internetových stránkách a inzerátů v denním tisku se přihlásilo téměř sedm tisíc zájemců," řekla už v minulosti mluvčí televize Prima Jana Malíková.

Foto: TV Prima

Trosečník se poprvé se na televizní obrazovce objevil ve Švédsku v roce 1997. Mezinárodní (a fenomenální) úspěch se dostavil po premiéře na americké televizní stanici CBS v květnu roku 2001. V současné době se na CBS vysílá už dvanáctá série.

Doposud byl formát prodán do 48 zemí a odvysílán ve 106 sériích - mimo jiné v Německu, Rakousku, Velké Británii, Maďarsku, Švýcarsku, Polsku či Švédsku

 

Právě se děje

Další zprávy