Ordinace 3 bude nejlepší, říká režisér

Jitka Gráfová
16. 7. 2006 9:00
Praha - Na novém místě ožívají nové příběhy z Ordinace v růžové zahradě. Začalo natáčení třetí řady úspěšného seriálu. Uvnitř: FOTOGALERIE
Foto: Archiv TV Nova

První klapka zastihla doktora Čížka (Ladislav Potměšil) s novomanželkou Vendulkou (Veronika Jeníková), kteří se právě vrátili ze svatební cesty, Čížkovu dceru Vlastu (Simona Postlerová) a jejího přítele, nakladatele Jonáše (Jan Novotný).

Kromě známých lékařů a sester z gynekologie a porodnice budou diváci sledovat i příběhy jejich kolegů z pediatrického oddělení.

V něm vládne odbornice doktorka Páleníková v podání herečky Zlaty Adamovské. Jedním z jejích podřízených se stane Prokop Hrubý, kterého hraje Ondřej Sokol - ten se už krátce představil v posledních dvou dílech předchozí řady.

ČTĚTE TAKÉ: SPECIÁL: Co chystají televize

Kromě nich se v seriálu také objeví Alena Procházková či Zdeněk Maryška a mnoho dalších více či méně známých herců.

Sestřičku Kamilu (Linda Rybová) příběh zavane do Prahy za předčasně narozenou dcerou. Jejího manžela Pavla (David Prachař) a syna Martina (Oliver Cox) však budou diváci v seriálu potkávat pravidelně. 

Foto: Archiv TV Nova

Natáčení probíhá v nových prostorech.  Z objektu bývalého kina Galaxie v Praze-Hájích, kde vzniklo předchozích 86 dílů, se seriál přestěhoval do nových dekorací ve Filmových ateliérech v Hostivaři.

Třetí řady se diváci dočkají už na podzim. "Přesné datum vám však ještě nemůžu prozradit," uvedla pro deník Aktuálně.cz mluvčí televize Nova Veronika Šmítková.

První díl Ordinace v růžové zahradě diváci viděli na obrazovkách 6. září 2005, brzy na to se seriál stal jedním z nejsledovanějších pořadů. Na každé pokračování se v průměru dívalo 1,933 milionu diváků. Divácky nejúspěšnější byl 44. díl z 2. února, který zhlédlo 2,298 milionu diváků.

Foto: Archiv TV Nova

"Vím, že sledovanost odvysílaných dílů byla vynikající a nesčetněkrát překročila dvoumilionovou hranici - přesto věřím, že nové díly budou u diváků ještě úspěšnější," uvedl režisér Ján Sebechlebský.

Ordinace v růžové zahradě sbírá také divácká ocenění: stala se Pořadem roku v divácké ANNO 2005 a jeho protagonisté Roman Zach, Daniela Šinkorová a Ivana Jirešová obsadili první místa v kategoriích herec, herečka a objev roku v anketě TýTý 2005.

 

Právě se děje

Další zprávy