Těžké chvilky s lehkým Vějířem

jš, ČTK
4. 7. 2006 18:00
Karlovy Vary - Filmový festival dnes zaostřil mimo jiné na britský film Vějíř lady Windermerové a jeho početné hvězdy.
Herecká delegace filmu Vějíř lady Windermerové na karlovarském festivalu
Herecká delegace filmu Vějíř lady Windermerové na karlovarském festivalu | Foto: Aktuálně.cz

Jak na tiskové konferenci prozradil herec Tom Wilkinson, předlohou snímku byla stejnojmenná divadelní hra Oscara Wilda, které se ale aktéři drželi jen volně a víc improvizovali.
 
Wildeův příběh se odehrává ve viktoriánské Anglii 19. století, režisér Mike Barker a scenárista Howard Himelstein ho přesunuli do komunity Američanů a Angličanů na italském pobřeží Amalfi ve 30. letech století minulého.

Zde se rozehrává spletenec milostných omylů a nedorozumění, kterému kralují Scarlett Johanssonová a Helen Huntová. "Jazyk je moderní, scénář je přizpůsoben. Příběh popisuje postavení žen ve společnosti, kde dominují muži. To je stále aktuální. Neměli jsme problém předat Wildovo poselství dále," porhlásila Diana Hardcastleová - jedna z početné herecké delegace pobývající na karlovarském festivalu.

Scarlett Johanssonová ve filmu Vějíř lady Windermerové
Scarlett Johanssonová ve filmu Vějíř lady Windermerové | Foto: www.iffkv.cz

Kromě ní a Wilkinsona do Varů ještě dorazili Mark Umbers a Milena Vukotičová, která se po spolupráci s Federicem Fellinim nebo Frankem Zeffirellim proslavila v komediálních Malérech pana účetního.  

Podle Wilkinsona - jenž hrál ve filmech Do naha!, Zamilovaný Shakespeare nebo Dívka s perlou - film vznikal v napjatém rozpočtu a je zázrakem, že výsledek je tak dobrý. 

"Krizi jsme měli každý den ráno, kdy se často nevědělo, jestli vůbec natočíme to, co je v plánu. Peníze se objevovaly a mizely. Část z nich snad dokonce skončila v kapse jednoho člověka, který je měl na starost. Často se měnila místa pro natáčení a celá logistika byla vůbec komplikovaná. Bylo to asi nejtěžší natáčení, které jsem absolvoval," uvedl Wilkinson.

Vějíř lady Windermerové je v Česku připraven i do běžné distribuce.

 

Právě se děje

Další zprávy