V soutěži se rozepínají poklopce

Irena Hejdová Irena Hejdová
2. 7. 2006 17:15
Karlovy Vary - Korejský film O lásce, další snímek z hlavní festivalové soutěži, potvrdil jeden svérázný letošní trend této sekce.

Prozatím byly v soutěži uvedeny filmy Sherrybaby, Mrazivé město a právě O lásce. Na nedělní večer pak připadla světová premiéra Krásky v nesnázích. A ve všech snímcích došlo na poněkud odlidštěný sex a rozepínání poklopců.

Hrdinka Sherrybaby prostřednictvím nabídky sexuálních služeb bojuje o pracovní místo. V Mrazivém městě už se vztah ústřední manželské dvojice rozpadl, ale sexuálně se stále přitahují, v nejhorším hrdina filmu vyrazí do pornovideotéky.

Maggie Gyllenhaalová a Danny Trejo ve filmu Sherrybaby
Maggie Gyllenhaalová a Danny Trejo ve filmu Sherrybaby | Foto: IFF KV

Kráska v nesnázích si podobně ještě naposledy užívá s manželem, se kterým už jinak být nechce.

Aby toho nebylo málo, na symbolické rozepínání poklopců došlo i ve výborném filmu Ta známá Bettie Page ze sekce Horizonty. Jeho hrdinka se živila v 50. letech jako modelka a herečka v roztomile perverzně nevinných bondage filmech.

Ve filmu O lásce se sice všechny postavy chovají trochu zpomaleně, ospale a neprůhledně - ale na odlidštěný sex tu také dojde, když masérka Sunny nevzrušeně sexuálně uspokojuje zákazníka, nebo když jeho hrdinové souloží, aniž předtím či potom projevili jakékoliv emoce.

Infobox
Autor fotografie: MFF KV

Film O lásce vypráví několik příběhů z korejské komunity žijící v Los Angeles. jeho hrdiny jsou mladík mezi dvěma ženami, rozhlasová moderátorka pořadu o lásce a ona mladá masérka, která odmítá lásku a od partnera vyžaduje jen sex.

V souladu s originálním názvem Love Talk se tu o lásce hlavně mluví, ještě spíše mlčí, málokdy koná. Hrdinové jsou charakterizováni nejlépe stejnou větou, jakou se ve filmu popíše Sunny: Jsem už hodně opotřebovaná.

Melancholické drama se pohybuje vpřed v ospalém tempu spící panny, také jaksi opotřebovaně, použitě, bez energie. V kontrastu s tím, že je o lásce, je to tempo dost neadekvátní.

Za favority leze prozatím považovat Sherrybaby, možná i Mrazivé město. O lásce asi do boje se svou rychlostí nezasáhne.

 

Právě se děje

Další zprávy