Bývalá narkomanka zahájila hlavní soutěž

Irena Hejdová Irena Hejdová
2. 7. 2006 0:00
Karlovy Vary - Danny Trejo přivezl do hlavní festivalové soutěže film Sherrybaby. A dobře udělal.

Tenhle herec si zatím pobyt na festivalu vyloženě užívá. Pozdě do noci na zahajovacím večírku rozdával autogramy a ochotně se fotografoval s hosty. A v sobotu večer před zcela zaplněným velkým sálem hotelu Thermal uvedl spolu s režisérkou Laurie Collyerovou film Sherrybaby.

Karlovy Vary jsou prvním místem, kde se snímek Sherrybaby představil po světové premiéře na americkém festivalu Sundance. A zdá se, že i zdejší publikum film přijalo více než vřele.

Maggie Gyllenhaalová a Danny Trejo ve filmu Sherrybaby
Maggie Gyllenhaalová a Danny Trejo ve filmu Sherrybaby | Foto: IFF KV

Hlavní hrdinkou Sherrybaby je bývalá narkomanka Sherry, která se vrací do života. Propuštěná na podmínku a pod dohledem policie se snaží dokázat, že má na to, aby konečně začala žít jako člověk.

Není to ale tak jednoduché - Sherry chce především znovu získat svou malou dceru Alexis. Ta po dobu její nepřítomnosti žila u rodiny Sherryina bratra a s matkou se odcizily. Jejich sbližování komplikuje i Sherryina švagrová, která si malou Alexis přivlastňuje. Danny Trejo si ve filmu zahrál Sherryina přítele.

Infobox
Autor fotografie: MFF KV

Sherry představuje Maggie Gyllenhaalová, známá z filmů Sekretářka či Adaptace. A její výkon už teď aspiruje na ocenění pro nejlepší herečku. Gyllenhaalová svou postavu podala autenticky: jako zkrachovalou ženu, která se tak strašně snaží být dobrou matkou, a pořád tak zoufale zklamává.

Laurie Collyerová se prý při práci na scénáři inspirovala příběhem své přítelkyně, možná i proto Sherrybaby působí tak autenticky, i když nekončí zvlášť optimisticky. Ale malá naděje v jeho konci je; možná i pro Gyllenhaalovou a její šanci na hereckou trofej.

Sherrybaby byl v sobotu večer prvním filmem z hlavní festivalové soutěže, po něm následovalo ještě finské Mrazivé město. Jeho hrdina postupně ztratil manželku, rodinu i svobodu. Příběh rozpadu vztahu jedné manželské dvojice byl totálně beznadějný. Ale nejen proto je zatím favoritem Sherrybaby...

 

Právě se děje

Další zprávy