Casting na SuperStar: Chci být hvězda!

Jitka Gráfová
28. 6. 2006 12:30
Praha - Před nažhavenou porotou poprvé zpívali na mikrofon a šlo jim o všechno. Kdo postoupí, může se stát další SuperStar. Uvnitř: FOTOGALERIE
Nova opět hledá superstar
Nova opět hledá superstar | Foto: Ludvík Hradilek

Přesto v úterý na dalším kole castingu k třetí řadě soutěže Česko hledá SuperStar v divadle ABC panovala celkem pohodová atmosféra. Alespoň na první pohled.

Kamarádi i rodiče čekali v prostoru u bufetu. "Jsem moc ráda, že moje dcera postoupila do poslední čtyřicítky," říká maminka Pavlíny Srbové, která s dcerou přijela až ze Vsetína. "Jen to čekání je opravdu dlouhé, jsou tu velké časové proluky."

Rodiče s dávkou nervozity na plazmové obrazovce sledovali to, co se děje v sále. Čtyřicet mladých lidí se uchází o postup.

"Ne, trému nemám. Porotci jsou zlatí," prohlásila ještě před vystoupením Slovenka Zuzana Vlčeková, která studuje konzervatoř.  "Když se konala slovenská SuperStar, dostala jsem se do první padesátky." Teď to přijela zkusit sem. "Je nejlepší," se smíchem ji protežovali čtyři kamarádi.

"Je to pro ně pro všechny velmi náročné, psychicky i fyzicky vysilující. V neděli zpívali duety a v pondělí písničku, kterou se museli přes noc naučit," dodává ještě paní Srbová.

Porota jim dala na výběr ze čtyř věcí. Dívky si mohly zvolit mezi songem od Leony Machálkové, písní od Céline Dionové, Samotářkou od Lucky Bílé nebo Don´t speak od No Doubt.

Foto z castingu na další SuperStar
Foto z castingu na další SuperStar | Foto: Ludvík Hradilek

Na mužskou část čekala píseň Chci zas v tobě spát od Davida Kollera, This Love od Maroon Five, Samba mezi kapkami deště od Burmy Jones nebo Hello Lionela Richieho.

Zatímco dopoledne probíhaly zvukové zkoušky a kromě sálu se zkoušelo i na chodbě nebo na záchodě, kolem poledne se už jelo naostro před porotou.

"Dneska jde opravdu o vše, pořádně se odpoutejte, a nestůjte při zdi," povzbuzoval je jeden z porotců Ondřej Hejma. Ilona Csáková, nová porotkyně, bude asi za hodnou: "Trému nechte v zákulisí, držím vám pěsti."

Pro někoho ovšem nastaly hodně krušné chvilky. Třeba když na scénu přichází Ina s písní Don´t speak.  "Tak jdu na to," snaží se ještě o sebepovzbuzení.

Jakmile však doznějí poslední tóny, hned se do ní porota pustí. "Ino, je to pro nás opravdu velké zklamání, byla na vás vidět ohromná tréma," odnesla si verdikt.

"Připravovala jsem se, umím zpívat, ale tentokrát to nevyšlo," přiznala nakonec po svém výstupu  drobná dívka.

Opravdové fiasko však přišlo poté. Soutěžící Evu z Břeclavi zradil hlas. "Včera jsme byli v nemocnici, dali jí obstřiky, ale nezlepšilo se to," říká  její otec .

Foto z castingu na další SuperStar
Foto z castingu na další SuperStar | Foto: Ludvík Hradilek

"Byla to kontinuální faleš," tentokrát krutě glosovala situaci Ilona Csáková. "Výkon hodný hvězdné pěchoty," dorazil verdikt další z porotců Eduard Klezla.

A pak přicházeli na řadu další. Nagelovaní mladíci, kteří mají šanci stát se idolem dívčích srdcí, i ti, kterým totálně vypadl text a vše odzpívali ve stylu NA NA NA.

U bufetu nikdo nedutal. Každý z rodičů chtěl vědět, jak dopadne jejich možná jednou slavné dítko.

"Nyní proběhne užší výběr do semifinále - kolik jich přesně vybereme, nevíme. Bude jich méně než v předcházejících sériích," uvedl pro deník Aktuálně.cz mluvčí projektu Adam Kotalík.

Podle něj nabídne třetí řada mladší tváře než předchozí. "Je tu celá řada zajímavých typů," poznamenal.

V další řadě čekají na diváky i nejrůznější novinky. "To vám zatím ještě neprozradím," uzavřel Kotlík. Zatím je známo, že novým moderátorem bude Leoš Mareš a novou řadu diváci shlédnou už v průběhu podzimu.

 

Právě se děje

Další zprávy