Cestománie na Nově končí. Jde k Feničovi

ČTK, gra
27. 6. 2006 13:59
Praha - Cestománie je jako prokletá. Nejdřív se jí zbavila ČT, teď Nova. V budoucnu se jí ujme Febio TV.
Fero Fenič
Fero Fenič | Foto: Febiofest

"Nova se v rámci rušení původní české tvorby vzdává pořadu, který i v nočním vysílacím čase kolem třiadvacáté hodiny dosahoval sledovanosti, jaké obdobné pořady nemají ani v prime timu," sdělil Jan Smrž ze společnosti Febio, která pořad vyrábí.

"Důvodem ukončení vysílání Nové Cestománie je vypršení smlouvy se společností Febio. Novou Cestománii jsme vysílali téměř dva roky a za tuto dobu měli možnost diváci navštívit snad všechny kouty světa, některé oblíbené destinace dokonce i vícekrát," uvedla z Novy mluvčí Veronika Šmítková.

 

Mluvčí zároveň dementovala zprávu o tom, že by televize rušila vlastní tvorbu. "Původní českou tvorbu rozhodně nerušíme, naopak. Diváci si tento typ pořadů velmi oblíbili a proto pro ně kromě jiných novinek připravujeme i pokračování úspěšných seriálů," míní.

 

Nova seriál z dílny Febia vysílala od poloviny září 2004, předtím jej od ledna 1999 nabízela Česká televize. Celkem vzniklo 267 cestopisů, které představily 152 zemí všech kontinentů kromě Antarktidy. Na pořadu pracovalo 47 režisérů, nejvíc dílů režíroval Ján Mančuška.

 

"Na další pokračování oblíbeného cestopisného cyklu se diváci mohou těšit se zahájením vysílání nové plnoformátové digitální televizní stanice Febio TV v druhé polovině roku 2007," uvedl Smrž.

 

Pořad podle něj dozná jistých změn. Co by mělo zůstat stejné, jsou průvodci pořadu Bára Štěpánová a Mirek Vladyka, kteří pořad komentují celých šest let.

 

Právě se děje

Další zprávy