Hanz Čenský postaví v Příkopech obchoďák

Jitka Gráfová
26. 6. 2006 14:15
Praha - Populární seriály Náměstíčko a Náves mají následovníka. Skončilo natáčení volného pokračování nazvaného Příkopy.
Foto: Česká televize

Podle scénáře Jana Míky natočil nový šestidílný seriál pro Českou televizi režisér Jaroslav Hanuš.

"Příkopy jsou okrajovou čtvrtí města Brodu, kde se nachází nezajímavý pozemek, na jehož využití vypsal městský úřad konkurs. Jenže situace se poněkud zkomplikuje a v Brodě začne houstnout atmosféra," uvedla Bohuslava Holubová z ČT.

Seriál by se měl na televizních obrazovkách objevit v příštím roce a má na co navazovat. Zatímco Náměstíčko viděly v průměru přes dva miliony diváků, Náves zažila nejsilnější okamžik při druhém dílu, který sledovalo 2,1 milionu lidí.

Pak už diváci ubývali, přesto pondělní a středeční večery vyhrávala ČT nad konkurencí s průměrnou sledovaností 1,7-1, 8 milionu lidí. 

Foto ze seriálu Příkopy
Foto ze seriálu Příkopy | Foto: Česká televize

Seriál tvoří povídky, v nichž čekají na hrdiny nejrůznější životní zvraty. Osud si pořadně zahraje s ředitelem divadla Bohuslavem Šmídou (Václav Postránecký), kterému zamotá hlavu dvacetiletá kráska Linda (Hana Suchánková) v epizodách Stopařka a Dívka s flétnou.

Paní Plecitou (Ljuba Skořepová) čekají velké trampoty se synem Mildou (Pavel Nový). Staří kamarádi Hrčka (Luděk Munzar) a Stehlík (Marian Labuda) řeší v povídce Parcela Hrčková problémy spojené s nečekaným dědictvím.

A chybět pochopitelně nebude ani Karl Lopusny (Josef Vinklář), který se rozhodl, že by se svým synem Hanzem (Jan Čenský) v Brodu postavil velký obchodní dům.

Foto ze seriálu Příkopy
Foto ze seriálu Příkopy | Foto: Česká televize

"Seriál se natáčel s přestávkami od 18. dubna do 19. června. Za kameru se postavil Petr Polák a natáčelo se v mladoboleslavském divadle, malá zastávka byla v Praze a v Jiřetíně pod Jedlovou," říká Holubová.

Štáb se na několik dní vrátil do Žatce i do Líšné, která si zahrála v seriálu Náves vesničku Javorovou. Tam čekala filmaře uvítací tabule s nápisem: Vítá vás Líšná, obec Javorová ze slavného seriálu Náves.

"Obyvatelé Líšné si v místní hospodě sestavili výstavu o natáčení seriálu Náves. Popularita vsi je tak veliká, že tam jezdí zájezdy z celé republiky," dodává Holubová.

Natáčení pak skončilo na Kokořínsku v obci Žďár u Doks pod Bezdězem.

 

 

Právě se děje

Další zprávy