Rodinná pouta nekončí. A přibude Letiště

Irena Hejdová Irena Hejdová
22. 6. 2006 9:00
Praha - TV Prima nadále zajistí divákům pravidelnou dávku emocí. Třetí řada Rodinných pout však nemusí být vlajkovou lodí zdejší seriálové flotily.

Rodinná pouta II  se začala vysílat loni v červnu, takřka hned po skončení jedničky. Měla mít původně 103 dílů a poté alespoň na rok skončit. Teď se vše mění - prý na nátlak diváků i nových majitelů.

Část s tímto pořadovým číslem se vysílá v úterý 27. června, ale seriál pokračuje. Přes léto se bude vysílat jednou týdně vždy v úterý - a finále bude až  5. října. Hlavně je však rozhodnuto o třetí řadě pořadu,  který patří k programovým jistotám Primy.

Už to není takový trhák jako první série, efekt zvědavosti se vytratil a zapracovala konkurence. Ale pořád průměrně zhlédlo každý díl druhé řady kolem 1,5 milionu lidí. "Rodinná pouta jsou stálicí naší obrazovky a jsme rádi, že o ně lidé mají neustále zájem," říká mluvčí Jana Malíková.

Děj druhé série se točí kolem dvojice Jan a Marie
Děj druhé série se točí kolem dvojice Jan a Marie | Foto: Rodinná pouta

Informace o přípravě třetí řady sice oficiálně nepotvrdila, ale scenáristky celé série Kateřina a Jitka Bártů už podle zákulisních informací pracují na nových příbězích rodiny Rubešovy, která by se měla víc vrátit do popředí. Natáčení by mělo vypuknout už v létě.

Na scénu se znovu vrátí Klára Jandová, představitelka Evy, která byla v podstatě hlavní postavou první řady. Scenáristky si nicméně vyžádaly, že nové díly nebude na rozdíl od předchozích řad připravovat společnost Pro TV, nýbrž firma Etamp a režisér Vladimír Drha.

Vznik třetí řady však automaticky neznamená, že by se nová Rodinná pouta musela stát vlajkovou lodí. Tuto roli by mohl  podle zdrojů blízkých Primě převzít seriál Letiště připravovaný zcela novou produkční společností.

Intrikánka Andrea
Intrikánka Andrea | Foto: Rodinná pouta

Má se odehrávat v prostředí letadel a příletů, připravuje ho mladý tým tvůrců a stejně jako Pouta se začíná točit už v létě. Prima o tomto projektu zatím nechce prozradit podrobnosti ani to, zda opravdu nahradí Rodinná pouta v hlavním vysílacím čase.

"Jedním z  projektů, o kterých v tomto smyslu uvažujeme, by mohl být seriál Letiště," přiznává nakonec Malíková s tím, že definitivní rozhodnutí ještě není na pořadu dne. Zdroje z televize  mluví o tom, že Prima čeká, až uvidí první díly Letiště. Podle toho se rozhodne, který seriál se stane jejich triumfem v boji o diváky.

Jisté je, že v nedávném tendru na nový seriál porazil projekt Letiště jak společnost Dramedy, jež stojí za nováckou Redakcí, tak zmíněnou společnost Pro TV se seriálem z doktorského prostředí.

S Pro TV - jež kromě Rodinných pout pro Primu vyprodukovala i seriál Bazén -  tak Prima zatím spolupracuje pouze na chystaném letním zábavném pořadu Inkognito.

 

Právě se děje

Další zprávy