Bude třetí Výměna manželek? Možná

Jitka Gráfová
12. 6. 2006 9:00
Praha - Ženy zatím zůstanou doma. Včera skončila na Nově s úspěchem druhá řada Výměny manželek, ale o třetí se teprve jedná.
Výměna manželek - logo
Výměna manželek - logo | Foto: TV NOVA

Druhá řada se s diváky rozloučila v neděli speciálním dílem. V něm hrdinky nejzajímavějších částí s odstupem času vzpomínaly na natáčení první řady a na to, jak jim změnila život.

"S druhou řadou jsme byli velmi spokojeni. Víme, že tenhle formát se divákům líbí," uvedla pro deník Aktuálně.cz mluvčí televize Nova Veronika Šmítková. Devět nejzajímavějších dílů z první řady zopakují v létě; od 2. července vždy v neděli od 20 hodin.

Druhá řada odstartovala v dubnu a v průměrné sledovanosti 1,991 milionu diváků předčila tu první (1,761). Přesto o třetí řadě není ještě rozhodnuto. "Pořady typu docu soap, kterým Výměna manželek je, budeme chtít vysílat i nadále. Ale jestli půjde o další řadu, nebo o úplně nový pořad, to ještě uvidíme," podotkla Šmítková.

Licenci na Výměnu manželek koupila TV Nova od britské RDF. Poprvé se tento pořad objevil v roce 2003 ve Velké Británii. Z Výměny manželek se okamžitě stal fenomén a v současnosti se tento pořad vysílá doslova po celém světě.

Není divu, že konkurenční Prima nezahálela a vyrukovala s podobným formátem - Chůvou v akci. Žena přicházející vyřešit problémy s výchovou dítek sice nemá takovou sledovanost jako Výměna manželek, přesto je Prima spokojena. Chůvu průměrně sleduje 1 035 000 diváků.

Foto z Výměny manželek
Foto z Výměny manželek | Foto: TV NOVA

První řada je dotočená a už je jisté, že vznikne řada druhá. "V současné době se můžou jednotlivé rodiny hlásit do druhé řady, která by mohla vznikat během léta," říká mluvčí Primy Jana Malíková.

Česká televize v ohledu docu soap zůstává lehce pozadu. "Nic takového nepřipravujeme," řekl pro Aktuálně.cz mluvčí ČT Martin Krafl. Přesto se ČT k vlně reality show připojí: na podzim vyrukuje s novým tanečním projektem.

"Známé osobnosti se budou učit společenskému tanci. Pár bude tvořit jedna celebrita a jeden profesionální tanečník. Diváci budou během večera posílat své hlasy," informuje mluvčí.

Pro komerční stanice se reality show zřejmě stanou triumfy podzimního schématu. Prima chystá pořad Jste to, co jíte a slavného Trosečníka, na Nově bude mimo jiné třetí SuperStar.

Foto z Výměny manželek
Foto z Výměny manželek | Foto: TV NOVA

"Tyhle formáty se divákům neokoukají. Můžou se různě upravovat, pořád se vymýšlejí nové verze, kde se řeší jiné problémy," komentuje vývoj analytik Novy Milan Kruml.

Ale výrazný boom za jejich nástupem nevidí. "Nemyslím si, že by televize zažívaly nějakou extra vlnu - je to prostě přirozený vývoj. Reality show jsou reakcí na vyčerpání formátů vlastní televizní zábavy."

 

Právě se děje

Další zprávy