SuperStar 3 sází na Mareše a Csákovou

ČTK, gra
7. 6. 2006 17:00
Praha - Třetí řada soutěže Česko hledá SuperStar omládne, obmění se porotci a ubude moderátor.
Porotci soutěže
Porotci soutěže | Foto: ČTK

"Nova spustí třetí řadu na začátku podzimu a skončí před Vánoci," potvrdil generální ředitel Novy Petr Dvořák.

Stanice chce pořad udělat dynamičtější, zároveň omladí soutěžící. Proto snížila věkovou hranici zájemců o pěveckou kariéru. Letos se mohli hlásit uchazeči ve věku 15 až 26 let.

Důvodem je podle Dvořáka to, že v druhé řadě vyhrávali přece jen zkušenější zpěváci, kteří už měli zkušenosti se showbyznysem. Nyní tedy pořadatelé znovu chtějí najít úplně nové talenty - třeba jako v případě Anety Langerové v první řadě. "Typickým přihlášeným je dívka ve věku šestnácti let," vysvětluje Dvořák.

Ondřej Hejma a Eduard Klezla
Ondřej Hejma a Eduard Klezla | Foto: ČTK

Na rozdíl od předchozích dvou řad se sníží počet členů poroty, ubude i moderátor. Jediným průvodcem SuperStar se stane Leoš Mareš. Mezi porotce se vrací hudebník Ondřej Hejma a pedagog Eduard Klezla, nováčkem je Ilona Csáková.

"Jak říkal voják Švejk, situace na frontě se mění každým okamžikem. Situace na Nově se také mění. Dohodli jsme se absolutně bez problémů," uvedl Hejma.

Mega casting

K dalším změnám patří výběr soutěžících: zájemci o účast v soutěži projdou jedním velkým castingem v Praze. Semifinálová kola, v nichž se rozhodne o deseti finalistech, budou přenášena živě a zpěváky doprovodí živá kapela.

Fanoušci Hvězdné pěchoty nezůstanou ochuzeni. "Hvězdná pěchota samozřejmě zůstane zachována," ujistil ředitel výroby na Nově Petr Erben.

"Rozpočet třetí řady je nižší než u první," dodal Dvořák, ale konkrétní částku neuvedl. Nižší náklady však podle něj nesouvisí se snahou ušetřit, ale právě s méně porotci i moderátory. Navíc se prý po úspěchu prvních dvou řad Nově podařilo vyjednat lepší podmínky s držitelem licence.

Moderátor Leoš Mareš
Moderátor Leoš Mareš | Foto: ČTK

S prvními dvěmi řadami zaznamenala Nova divácký úspěch. Podle jejich údajů sledovalo první řadu v průměru 2,7 milionu diváků. Třetina kol, zejména závěrečných, přitom přilákala přes tři miliony diváků. Finále, v němž zvítězila Aneta Langerová nad Šárkou Vaňkovou, zhlédlo 3,34 milionu diváků.

Zájem o druhou řadu byl o něco nižší, ale v průměru se na ni podle Novy pořád dívalo kolem 2,3 milionu dospělých.

 

Právě se děje

Další zprávy