Vyvolení Trosečníci začali už bojovat

Jitka Gráfová
8. 6. 2006 9:00
Praha - Museli prokázat, že mají na to stát se Trosečníky. Asi padesátka uchazečů do nové reality show televize Prima právě absolvovala testy. Uvnitř: FOTOGRAFIE
Fotografie z castingu k show Trosečník
Fotografie z castingu k show Trosečník | Foto: TV Prima

"Z přihlášených téměř sedmi tisíc uchazečů jsme vybrali padesátku. Tito uchazeči prošli zátěžovými testy," uvedla castingová ředitelka Bára Kosová. "Šlo o zajímavé typy lidí různého věku. Nejmladšímu je jedenadvacet a a nejstaršímu dvaašedesát let.

Přestože výrazně převažovali muži, rozhodně to neznamená, že budou tvořit většinu soutěžících. Zátěžové testy probíhaly na plaveckém stadionu v Podolí. "Uchazeči plavali i se závažím na nohou,"  popsala deníku Aktuálně.cz mluvčí Primy Jana Malíková.

Fotografie z castingu k show Trosečník
Fotografie z castingu k show Trosečník | Foto: TV Prima

Nyní se porota poradí a z této padesátky vybere skupinu šestnácti soutěžících. Ti poté musejí projít ještě zdravotní prohlídkou. "Natáčení pak začne v létě," dodala mluvčí.

Trosečníka bude Prima natáčet na ostrůvku s bujnou tropickou vegetací v souostroví Pearl Islands v Tichém oceánu. Ostrov La Isla Contadora bude sídlem štábu. Ostrovy leží přibližně 50 kilometrů od Panamy.

Trosečníkem? 7 tisíc lidí


Zájem o reality show Trosečník byl nad očekávání velký. "Prostřednictvím formuláře na internetových stránkách a inzerátů v denním tisku se přihlásilo téměř sedm tisíc zájemců," prozradila Malíková.

Pořadem bude provázet herec Marek Vašut. "Moderátor pořadu tohoto typu musí být člověk schopný zvládnout prostředí divoké přírody. S přirozenou autoritou i s pochopením, protože všichni Trosečníci budou prožívat velmi náročný měsíc," poznamenává šéfredaktor vlastní tvorby Petr Nezval.


A jak na výzvu uvádět tento pořad reagoval Vašut? "Nedělejte si ze mě legraci, tuhle show já znám, ta se odehrává někde na ostrově v tropech - to není žádná vila a hry pro děti! Kde tu parodii chcete točit? Na Máchově jezeře? Ne, myslíme to doopravdy. V tu chvíli jsem neměl co řešit. Řekl jsem jen: V tom případě jdu do toho. Zavěsil jsem a začal si brousit mačetu," vzpomíná Vašut.

Foto z jedné série Trosečníka
Foto z jedné série Trosečníka | Foto: TV Prima

O co v Trosečníkovi přesně jde? Soutěžící mají jediný úkol - strávit v exotickém prostředí jeden měsíc. Jsou rozděleni do dvou týmů a plní nejrůznější úkoly.

Stejně jako v reality show VyVolení i zde účastníci nominují toho, s kým už nechtějí na ostrově být. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední, na něj čeká finanční odměna.

Trosečník se poprvé se na televizní obrazovce objevil ve Švédsku v roce 1997. Mezinárodní (a fenomenální) úspěch se dostavil po premiéře na americké televizní stanici CBS v květnu roku 2001. V současné době se na CBS vysílá už dvanáctá série.

Doposud byl formát prodán do 48 zemí a odvysílán ve 106 sériích - mimo jiné v Německu, Rakousku, Velké Británii, Maďarsku, Švýcarsku, Polsku, Švédsku, Rusku či baltských zemích.

 

Právě se děje

Další zprávy