Do Varů opět přijede Kim Ki-duk

Irena Hejdová Irena Hejdová
19. 5. 2006 11:00
Festival - Světová premiéra třináctého filmu korejského mága bude zahajovacím snímkem letošního festivalu v Karlových Varech.

Nejnovější Kim Ki-dukův titul Čas vypráví o dvojici milenců, která svůj vztah podrobí fatálním experimentům ve snaze zabránit ubíhajícímu času, aby je rozdělil.

Kim Ki-dukův Čas je zahajovacím filmem Karlovarského filmového festivalu
Kim Ki-dukův Čas je zahajovacím filmem Karlovarského filmového festivalu | Foto: IFF KV

Korejský režisér je ve světě uznávanou personou. Loni jeho film Luk  zahajoval prestižní sekci Un Certain Regard právě probíhajícího canneského festivalu. 

Kim Ki-duk byl už dvakrát v minulosti hostem karlovarské přehlídky; s festivalem ho pojí silné pouto. Že si pro světovou premiéru nového filmu zvolil Karlovy Vary, vysvětluje právě obdivem k místní pohodové atmosféře.

Infobox
Autor fotografie: MFF KV

"Pro milovníky filmu jsou Karlovy Vary mezi mnohými mezinárodními festivaly jednoznačně přehlídkou té nejupřímnější a nejryzejší atmosféry," míní. "Je mi velkou ctí a potěšením, že po uvedení mých filmů v retrospektivě či soutěžní sekci bude můj nejnovější snímek Čas letošní ročník zahajovat."

"Mezi naším festivalem a tímto osobitým tvůrcem se vytvořilo zvláštní pouto," souhlasí prezident festivalu Jiří Bartoška a míní, že také zásluhou karlovarského festivalu byla Kim Ki-dukova tvorba objevena pro široké publikum. "Uvedení každého jeho filmu provází velké divácké očekávání. Jsem velmi rád, že i v letošním ročníku toto očekávání splníme," dodává.

 

Právě se děje

Další zprávy