Kam na Febiofest do regionů?

Irena Hejdová Irena Hejdová
4. 4. 2006 10:30
Festival - V Pardubicích je enormní zájem o projekce Spalovače mrtvol v místním krematoriu.

Pražská část Febiofestu skončila tento pátek, ještě 14 dnů ale festival potrvá v dalších šesti českých městech - v Brně, Olomouci, Ostravě, Jihlavě, Liberci a Pardubicích. Ve všech šesti městech bude zahajovacím snímkem film Indián a sestřička debutujícího režiséra Dana Wlodarczyka.

Indián a sestřička
Indián a sestřička | Foto: Aktuálně.cz

Asi nejzajímavější regionální akcí Febiofestu je vyvrcholení pardubické části přehlídky, které 17. dubna obstará projekce snímku Spalovač mrtvol v místním krematoriu, kde se tento slavný film natáčel. Pro velký divácký zájem jsou tyto projekce hned čtyři, všechny jsou už ale beznadějně vyprodány.

V Brně se kromě kolekce distribučních předpremiér představí ve velkém sále kina Art například mexický snímek Příběhy o odčarování a norská surfařská komedie Příšerný čtvrtek, ale i řada titulů z Panoramatu mladého evropského filmu. Největší zájem je tu stejně jako v Praze o distribuční předpremiéry, například Match Point Woodyho Allena či thriller Nepohodlný.

Infobox
Autor fotografie: Febiofest

V Olomouci bude uvedeno sedm filmů. Díky výběru ze sekce Novinky světové tvorby si budou moci diváci udělat přehled o chystané distribuční nabídce. Stejná sekce bude představena v Ostravě. V Jihlavě se bude promítat například Kim Ki-dukova Samaritánka.

Febiofest se souběžně krom Česka odehrává i na Slovensku. Bratislavská část přehlídky skončila v neděli, nyní Febiofest putuje po dalších sedmi slovenských městech - Nitře, Banské Bystrici, Žilině, Martině, Popradě, Prešově a Košicích, kde 25. dubna skončí.

Stránky festivalu ZDE

 

 

Právě se děje

Další zprávy