Homer Simpson vyrazí do kin

BBC, gmc
3. 4. 2006 9:00
Londýn - Společnost Twentieth Century Fox potvrdila, že se oblíbený animovaný seriál Simpsonovi dočká "plnohodnotné" filmové verze.
Simpsonovi
Simpsonovi | Foto: ČTK

Známo je už dokonce datum premiéry: rodinka z fiktivního Springfieldu vyrazí do kin 27. června příštího roku. Krátký trailer mohli američtí diváci poprvé vidět právě uplynulý víkend na projekci nového pokračování Doby ledové; upoutávka slibuje, že filmoví Simpsonovi přijdou s největším superhrdinou v amerických dějinách.

"Zapomněl jsem, co jsem vlastně měl říct," sdělí ještě v traileru divákům Homer Simpson rozvalený ve spodním prádle na gauči.

Simpsonovi drží americký rekord; jsou jediným kresleným seriálem, který se vysílá už sedmnáctou sezónu v hlavním vysílacím čase. Půlhodinové epizody se začaly na televizní obrazovce objevovat v roce 1989.

Simpsonovi
Simpsonovi | Foto: ČTK

První díly seriálu se točily kolem původně docela nevinného Barta, který časem - i když zůstává desetiletý - poněkud přerostl  rámec roztomilého uličníka. Jak epizod přibývalo, pozornost na sebe začal strhávat Bartův svérázný otec a postupně se celý kreslený Springfield zalidnil postavičkami s vlastním životem a příběhy. Simpsonovi také získali místy poměrně odvážný satirický podtón.

Matt Groening
Matt Groening | Foto: ČTK

Seriál sleduje každý víkend na deset milionů amerických diváků; o jeho popularitě svědčí nedávno provedený průzkum, z něhož vyplynulo, že všech pět členů rodiny Simpsonů dokáže vyjmenovat téměř 22 procent Američanů, kdežto všech pět svobod z prvního dodatku k Ústavě Spojených států jen jedno promile respondentů.

Simpsonovi se budou podle jejich tvůrce Matta Groeninga točit tak dlouho, dokud jejich tvůrcům nedojdou nápady. Televizní síť Fox zatím uvedla, že má smlouvy na další dvě řady.

  • Oficiální stránky seriálu Simpsonovi ZDE
 

Právě se děje

Další zprávy