Spojenec, Mlha, Luk. Kdo s koho?

Irena Hejdová Irena Hejdová
30. 3. 2006 9:00
Premiéry - Nejvíc filmů lze tento týden shlédnout na Febiofestu. Možná i proto jsou distribuční premiéry jen tři (a dvě z nich navíc k vidění i na zmíněné přehlídce).

Všechny premiéry si tak trochu pohrávají se žánry. Spojenec je bankovní krimithriller Spikea Leeho, Mlha je (zoufale ne)akční remake Carpenterova hororu a Kim Ki-dukův Luk je poetickým melodramatem. Současně ve všech proti sobě stojí silní soupeři a filmy udržují své diváky v napětí. Kdo z nich nakonec vyhraje?

  • Spojenec
    Spojenec | Foto: Bontonfilm
    Spojenec - Chytrý thriller o dokonalé bankovní loupeži, při které nezmizely žádné peníze, nebylo zastřeleno ani jedno rukojmí a bankovní lupiči zmizeli neznámo kam. Podaří se detektivu Frazierovi (Denzel Washington) dostat se na kobylku inteligentnímu zločinci Daltonu Russellovi (Clive Owen), nebo vyhraje právnička v podání Jodie Fosterové?


  • Luk
    Luk | Foto: Aktuálně.cz
    Luk - Další film korejského filmového mága Kim Ki-duka se nese v podobném poetickém stylu jako jeho Jaro léto podzim zima... a jaro. Vypráví příběh dívky, kterou na lodi stranou od civilizace vychovává stařec, který se s ní chce oženit. Do jeho plánů ale zasáhne mladší sok, jeden z rybářů, kteří na starcovu loď přijíždějí. Kdo z nich získá dívčino panenství?


  • Mlha: Elizabeth má pro strach uděláno
    Mlha: Elizabeth má pro strach uděláno | Foto: Falcon
    Mlha - Velmi nepovedený remake Carpenterova hororu o jednom městečku, na které doléhají hříchy minulosti. Naštěstí tu žijí dva krásní mladí lidé, kteří se duchům dávno mrtvých námořníků dokážou postavit. V tomto případě je sice jasné, kdo vyhraje, ale důvod vzniku tohoto remaku zůstává zahalen tajemstvím... 

 

PŘEDCHOZÍ PREMIÉRY

 

 

Právě se děje

Další zprávy