Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Festivaly 2012: čisté areály a třídění odpadu

Komerční sdělení
14. 5. 2012 13:14
22 českých letních festivalů se zapojuje do 5. ročníku projektu ČISTÝ FESTIVAL.
Na čistých festivalech si návštěvníci užijí i ležení v trávě.
Na čistých festivalech si návštěvníci užijí i ležení v trávě. | Foto: Komerční sdělení

Za čtyři roky lidé vytřídili milión kelímků

Za 4 roky trvání projektu ČISTÝ FESTIVAL se zhruba 60 000 návštěvníkům čistých festivalů povedlo vytřídit téměř 100 tun odpadu, v tom necelý milión půllitrových plastových kelímků! „Díky obrovskému zájmu veřejnosti máme motivaci projekt Čistý festival rok od roku vylepšovat a rozvíjet. V letošním roce se festivaly dočkají speciálních košů na tříděný odpad, které označíme viditelnými vlajkami. Třídění odpadů tak budou mít návštěvníci letních akcí ještě jednodušší," uvedl ředitel komunikace společnosti EKO-KOM Lukáš Grolmus. Právě EKO-KOM je autorizovanou společností, která v České republice zajišťuje provoz systému třídění a recyklace odpadu. Českým hudebním akcím zapojeným do projektu ČISTÝ FESTIVAL uděluje stejnojmennou certifikaci za to, že se odpovědně starají o čistotu areálů a umožňují třídění odpadů.

Poprvé mohou lidé třídit odpady už o víkendu

Na jakých festivalech mohou návštěvníci třídit odpady? Již tento pátek a sobotu proběhne v Ústí nad Labem Milada fest, který zahajuje letošní akce, které se rozhodly nabídnout svým návštěvníkům areál bez nepořádku a možnost třídění odpadů. Na začátku června se do projektu Čistý festival zapojí například JamRock a Votvírák. Mezi 22 zapojenými akcemi nechybí také Rock for People, Colours of Ostrava nebo Benátská noc. Kompletní seznam včetně soutěží o více než 200 vstupenek na festivaly lze najít na www.cistyfestival.cz.

Dan Bárta se letos připojil k umělcům, kteří podporují projekt Čistý festival.
Dan Bárta se letos připojil k umělcům, kteří podporují projekt Čistý festival. | Foto: Komerční sdělení

Muzikanti projekt vítají: Dan Bárta se stal tváří letošního ročníku

Po kapelách Vypsaná fiXa a Divokej Bill se do řady muzikantů podporujících projekt Čistý festival připojil také Dan Bárta. Své rozhodnutí komentuje následovně: „Třídění odpadu je prospěšná věc. Dneska si v podstatě už neumím představit Středoevropana, který by se rozhodl nepodporovat třídění odpadu. Jinak doma třídím, to je samosebou. Trochu zaostávám v papíru poslední dobou, přiznávám, ale jinak třídím. Dokonce suším pečivo a skořápky mámě pro slepice, to se u nás dělalo, co si na sebe pamatuju."

 

Právě se děje

Další zprávy