Nejvíce knih prodává Steve Jobs

Adam Pešek
23. 11. 2011 8:24
Knižním žebříčkům kraluje biografie Steva Jobse, daří se Svěrákovi i Vieweghovi
Foto: Vojtěch Marek

Steve Jobs dokáže lidi oslovit i po své smrti a jeho autorizovaná biografie od spisovatele Waltera Isaacsona je aktuálně jedním z vůbec nejprodávanějších knižních titulů. Hned v prvním týdnu se dokonce vyšvihl do čela žebříčku Svazu českých knihkupců a nakladatelů a do nejlepší trojky se vešel i v internetovém knihkupectví Kosmas.

Mezi nejlepšími, alespoň co se prodejů týče, se drží i česká stálice Michal Viewegh s kriminálním románem Mafie v Praze a na paty mu šlape povídková knížka Zdeňka Svěráka nazvaná prostě Nové Povídky.

S titulem Superguru Bárta boduje investigativní novinář Jaroslav Kmenta, už od Velkého knižního čtvrtku se v popředí drží Alef (Paolo Coelho) a Pražský hřbitov (Umberto Eco) a vzrůstající oblibu severské detektivky potvrzují Lovci hlav od Joa Nesboho. Napínavý a úsměvný příběh headhuntera s finančně náročným životem přitom s uvedením knihy vešel zároveň i do kin a trochu nečekaně se literární předloha prosazuje o něco více.

Do elitní desítky se vtěsnal ještě roztančený román Drž mě pevně, miluj mě zlehka od Roberta Fulghuma, fandy napjatě očekávaný brak Vyhlídka na věčnost spisovatele Jiřího Kulhánka a kniha o vztahu víry a nevíry Vzdáleným nablízku, jejímž autorem je Tomáš Halík.

 

Právě se děje

Další zprávy