Tom Cruise, Katie Holmesová a placenta

BBC, Hej
19. 4. 2006 10:15
Los Angeles - Snědl Tom Cruise placentu svého dítěte, které se narodilo včera večer?

Dlouho očekávaný plod lásky hereckého páru Katie Holmesové a Toma Cruise je konečně na světě. Holčička jménem Suri se narodila v úterý. Matka i dítě jsou podle vyjádření mluvčího páru v pořádku.

Dívenka, která přišla na svět v Los Angeles, váží 3,4 kilogramu a měří 50,8 centimetru, uvedl Arnold Robinson. Její jméno Suri má původ v hebrejštině a znamená princezna, v perštině nese význam červená růže, dodal mluvčí.

Tom Cruise a Katie Holmesová
Tom Cruise a Katie Holmesová | Foto: Aktuálně.cz

Pro Katie Holmeosovou je to první dítě, Cruise už má dvě adoptované děti z předchozího manželství s Nicole Kidmanovou. Pár se zasnoubil loni v červenci, sňatek plánuje na přelom letošního léta a podzimu.

Světové agentury krátce před porodem vydaly zprávu, že Tom Cruise hodlá po porodu sníst placentu svého dítěte, a dokonce i jeho pupeční šňůru.. "Sním placentu. Myslím, že by mohla být dobrá. Velmi výživná. Sním pupeční šňůru a placentu také," vyjádřil se Cruise jednoznačně pro americký časopis GQ.

Hercův bizarní plán zástupy jeho fanoušků jistě šokoval, ale podle mnohých je této netradiční večeře skutečně schopen. Příliš detailů o porodu nebylo zveřejněno, a tak ani není známo, jestli už Cruise svůj záměr naplnil.

Tom Cruise ve filmu Mission: Impossible III.
Tom Cruise ve filmu Mission: Impossible III. | Foto: Aktuálně.cz

Hluboce věřící scientolog Cruise se takto rozhodl poté, co si přečetl, že placenta obsahuje mnoho výživných látek a vitamínů. Podle Cruisovy víry bylo nutné, aby Holmesová porodila v tichosti, aby dítě nebylo traumatizované. Už v průběhu těhotenství Katie Holmesové si Cruise pořídil vlastní ultrazvuk, aby mohl sledovat vývoj plodu.

Cruise s Holmesovou ale podle všeho nejsou v Hollywoodu jediní, kdo experimentují s placentou svých dětí. Například Rod Stewart a Penny Lancasterová oslavili narození svého syna Alastaira tím, že jeho placentu potřeli tea tree olejem a pohřbili ji na své zahradě.

Blahodárné účinky placenty na Cruisův organismus mohou čeští diváci vyzkoumat v květnu, kdy do českých kin vstoupí jeho film Mission Impossible III.

 

Právě se děje

Další zprávy