Vondráčkovou nezajímá svatba, ale holubi

Jitka Gráfová
19. 7. 2006 9:00
Praha - Mají se vzít, ale ani jeden o to moc nestojí. Tak musejí přijít na řadu čáry. Česká televize natáčí novou pohádku Poslední kouzlo.
Foto: Česká televize

Autor pohádkové komedie Jiří Bednář situoval příběh do dvou království, Tatranského a Vltavského. Královští rodiče prvního z nich mají syna, prince Vranka, na ženění, druzí zase dceru - princeznu Lidušku.

Ale zatímco jiné princezny zajímá výběr urozeného ženicha, ji baví jedna jediná věc - poštovní holubi.Věnuje jim všechen svůj čas a jediný muž, se kterým komunikuje - samozřejmě pomocí holubí pošty - je neznámý kolega chovatel.

Ani princ Vranko se ovšem nehrne, aby se oženil a usedl na trůn. A k tomu všemu se do manévrů, kterými se snaží Liduška a Vranko zmařit svatební úsilí svých rodičů, zamotá i dvojice kouzelná - čaroděj Čaro a bosorka Boska

Foto: Česká televize

Princeznu Lidušku hraje a zpívá Lucie Vondráčková, roli prince Vranka ztvární Michal Zelenka, čaroděje Čara si střihne Jiří Lábus a bosorku Bosku Yveta Blanarovičová.

V dalších rolích se představí Pavel Zedníček, jeho ženu královnu Lubicu Zlata Adamovská. Krále Přemysla ztvární Václav Vydra a jeho manželku Simona Postlerová. Hudbu skládal Emil Viklický.

Exteriéry natočil režisér Ondřej Kepka s hlavním kameramanem Josefem Špeldou v Týřovicích na Berounsku a na Suchém Mlýně-Nosálově na Kokořínsku.

Foto: Česká televize

Tento týden se budou točit interiéry Tatranského království. V pátek přijdou na řadu letecké záběry, další týden se pak bude točit ve studiu, které bude představovat komnaty Vltavského království.       

"Pohádková komedie plná písniček, to je žánr, který má úspěch u malých i velkých diváků téměř zaručený," říká dramaturgyně Barbara Johnsonová. Na televizní obrazovky se pohádka dostane během letošních Vánoc.

 

Právě se děje

Další zprávy