Zoufalé hospodyňky vtrhnou do Česka

Irena Hejdová Irena Hejdová
25. 5. 2006 15:00
Praha - Prima koupila hit zámořských televizí, seriál o zoufalých ženách v domácnosti. Od podzimu můžeme nahlédnout pod pokličku spokojeného amerického života.

Definitivně zapomeňte na Carrie Bradshawovou ze Sexu ve městě i na Rachel z Přátel. Nejpopulárnější jsou teď v americké televizi čtyři ženy středního věku, které veškerý čas věnují péči o domácnost, manžela, děti a zahrádku. Ale i snaze navázat na svou dávnou kariéru či milencům. To vše v sexy kabátku ušitém z ironie, nadsázky i černého humoru.

V souvislosti s Zoufalými hospodyňkami (Desperate Housewives) se na internetových fórech citují filmy Americká krása či seriál Twin Peaks. I tady totiž pod povrchem středostavovského života probublávají na povrch skryté vášně. Spokojený život žen v domácnosti nemusí být tak spokojený a klidný, jak se na první pohled může zdát.

Zoufalé hospodyňky
Zoufalé hospodyňky | Foto: Wikipedia

Hned začátek není zrovna tradiční: seriál začíná smrtí Mary Alice Youngové. Ta v podání  Brendy Strongové ze svého hrobu komentuje život přeživších přítelkyň, přátel i sousedů v ulici Wisteria Lane na jednom jen zdánlivě dokonalém předměstí.

Její okruh přítelkyň představuje poněkud dospělejší a dekadentnější variantu kvarteta Sexu ve městě.  Jeho ústřední postavou je Susan Mayerová, rozvedená matka, která zoufale touží po lásce v podání Teri Hatcherové, kdysi přítelkyně televizního Supermana. Ani tři další hospodyňky rozhodně nejsou do počtu.

Zoufalé hospodyňky
Zoufalé hospodyňky | Foto: Wikipedia

Lynette Scavo (Felicity Huffmanová) se z domácnosti vrací ke kariéře v reklamním průmyslu. Bree Van De Kampová (Marcia Crossová)  se snaží přežít pubertu dvou dospívajících dětí a prý je cosi jako "Martha Stewartová na steroidech". A bývalá modelka Gabrielle Solisová má vše, co kdy chtěla - bohatého manžela, velký dům a dítě na cestě (i když úplně neví s kým).

A z čeho jsou tak zoufalé? Z čeho jiného než z mužů svého srdce. Těmi jsou Susanin instalatér Mike, Lynettin milovaný manžel Tom, Gabrielin manžel Carlos, toho času ve vězení, a Mary Alicin ovdovělý manžel Paul, který se snaží utéci před přízraky minulosti.

Zoufalé hospodyňky
Zoufalé hospodyňky | Foto: Wikipedia

Zoufalé hospodyňky mají na kontě za poslední dva roky tři Zlaté Globy a šest cen Emmy. Na americké televizi ABC teď běží druhá řada seriálu. Prima Zoufalé hospodyňky zakoupila v rámci dohody se společností Buena Vista International Television.

Na její obrazovky tak krom Zoufalých hospodyněk přijde i další populární seriál Grey´s Anatomy z prostředí chirurgů či řada atraktivních filmů - Návrat do Cold Mountain, Šestý smysl a Nepřítel státu - i animované seriály Adventures of the Little Mermaid, Around the World in 80 Dreams nebo Peter Pan and The Pirates.

Prima tituly z nabídky Buena Vista začne vysílat od poloviny roku. Podle vyjádření mluvčí Primy Jany Malíkové se s nasazením Zoufalých hospodyněk počítá na podzim.

 

Právě se děje

Další zprávy