Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Je možné zvládnout manažerské studium při práci?

komerční sdělení
15. 11. 2013 10:51
Rádi byste si doplnili či rozšířili dosavadní vzdělání, máte však časově náročnou práci, k tomu rodinu či koníčka, kterého se nechcete vzdát.

Rádi byste si doplnili či rozšířili dosavadní vzdělání, máte však časově náročnou práci, k tomu rodinu či koníčka, kterého se nechcete vzdát.  Dojíždět pravidelně na výuku je pro Vás předem ztracený boj… Nevadí, zkuste studovat moderní interaktivní online formou.

Jaký typ manažerského vzdělávání si mohu vybrat?
Pokud zvažujete další vzdělávání  v oblasti  managementu a dáte přednost ucelenému studiu před dílčími kurzy pro jeho větší efektivnost, zpravidla se rozhodujete mezi dvěma variantami.
Studovat vybraný obor na vysoké škole kombinovanou formou a získat tak akademický titul Bc. či Mgr., nebo se věnovat praktickému manažerskému vzdělávání typu MBA (Master of Business Administration)? Titul MBA sice není v ČR uznáván jako akademický, ale zvláště v mezinárodních společnostech či při práci v zahraničí má určitě větší zvuk a je ceněn.

Při velké pracovní vytíženosti pak budete nejspíš vybírat takovou školu a formu studia, která vám umožní skloubit časově studium, práci i rodinný život. Zdaleka ne na všech školách to jde. „Je ojedinělé, aby se škola přizpůsobovala časově i obsahově studentovi, spíše se student musí přizpůsobit škole", říká Pavel Makovský, managing partner LIGS University, „avšak u nás to možné je. Student si v rámci programu Interactive Online MBA zvolí polovinu předmětů dle svého zájmu a studuje v individuálním režimu ve vlastním harmonogramu kdykoliv a odkudkoliv. Program trvá standardně 1 až 2 roky, ale skutečná délka studia se odvíjí od časových možností a rychlosti plnění studijních aktivit," dodává Makovský.
 
Jak probíhá interaktivní online forma studia?
Online forma studia je ve světě na rozdíl od ČR již běžně využívanou formou, která je považována za zcela plnohodnotnou a srovnatelnou s formou kombinovaného či klasického denního studia. Umožňuje studentům vysokou časovou flexibilitu, ale nikterak neubírá z náročnosti studia.

„Trend v posunu od prezenčního studia ke studiu online je stále více patrný i v ČR, kde tuto formu zatím nenabízí mnoho škol. Na LIGS University poskytujeme program Interactive Online MBA již více než dva a půl roku a je o něj stále větší zájem", říká Pavel Makovský. „Program je založen na samostudiu, e-mailové komunikaci s tutory, psaní  písemných prací a skládání e-learningových testů. Studenti mají k dispozici Studentský informační systém, kde mají mimo jiné doplňkové elektronické studijní materiály a přístup  k testům. Studium je doplněno doporučenými workshopy či semináři, které je možno absolvovat osobně či formou webináře",  rozvádí Makovský.

Nejste si jisti, zda vám online forma bude vyhovovat?
Některé školy nabízí možnost vyzkoušet si studium účastí  na ukázkových hodinách či jiným způsobem váhavým zájemcům studium přiblížit. Na LIGS University umožňují studentům v rámci „Měsíce na zkoušku" vyzkoušet si v době jednoho měsíce studium na jednom z předmětů interactive online programů. Získáte přístup do studentského systému a plníte studijní povinnosti k danému předmětu stejně, jako by tomu pak bylo při studiu vlastního programu. Pokud byste se po té rozhodli program MBA absolvovat celý, odečtou vám uhrazené peníze z kurzovného programu a započítají splněné aktivity do vlastního programu.
 „Ve spolupráci s americkou LIGS University sídlící na Hawaii neustále sledujeme  nové trendy ve vzdělávání dospělých a zapracováváme je do našich programů. V současné době tak interaktivní online formou nabízíme kromě programu MBA, také program BBA (Bachelor of Business Administration) vhodný i pro zájemce se SŠ vzděláním bez manažerské praxe nebo program MSc (Master of Science), který je určen pro absolventy s bakalářským vzděláním bez manažerské praxe. Nyní před Vánoci jsme přichystali zajímavou akci, která může být inspirací pro vánoční dárek a zároveň zvýhodňuje cenu studia", dodává Makovský.

Více informací k programům LIGS University a o předvánoční akci naleznete na www.ligsuniversity.cz, nebo na e-mailu: [email protected].

 

Právě se děje

Další zprávy