Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Festivaly přinesou kila zábavy a tuny tříděného odpadu

Komerční sdělení
3. 6. 2013 0:00
Dvacet českých letních festivalů se rozhodlo již pošesté realizovat unikátní projekt Čistý festival.
Třídění plastových kelímků patří ke koloritu letních festivalů
Třídění plastových kelímků patří ke koloritu letních festivalů | Foto: Komerční sdělení

Dvacet českých letních festivalů se rozhodlo ve spolupráci s autorizovanou obalovou společností  EKO-KOM již pošesté realizovat na evropské poměry unikátní projekt Čistý festival. Ten v průběhu léta propojí stovky tisíc návštěvníků tuzemských festivalů se zábavou a tříděním odpadů. Vedle velkých open-airů jako jsou Rock for People, Colours of Ostrava, Benátská noc, Votvírák a dalších se do projektu zapojují také menší regionální festivaly. 

Motto festivalů: Třiďte odpady a užijte si větší porci zábavy

Díky propojení projektu Čistý festival s recyklačně-zábavným portálem Samosebou.cz bude letos třídění odpadu na festivalech zábavnější. Na většinu čistých festivalů dorazí skupina Recyklas, která má připravenou jedinečnou bubenickou show na čtyři barevné kontejnery na tříděný odpad. „V minulém roce tito bubeníci premiérově vystoupili na šesti akcích a jejich vystoupení nadchlo návštěvníky akcí i pořadatele. Proto jsme se dohodli, že Recyklas připraví novou show a s tou uskuteční turné na většině čistých festivalů," upřesnil Lukáš Grolmus, ředitel komunikace společnosti EKO-KOM.

Bubeníci na barevné kontejnery opět roztančí návštěvníky festivalů
Bubeníci na barevné kontejnery opět roztančí návštěvníky festivalů | Foto: Komerční sdělení

Kromě bubeníků se mohou návštěvníci festivalů těšit na mimořádnou novinku v podobě chilloutové zóny s recyklovanou trávou. Do ní budou mít přístup všichni návštěvníci festivalů, kteří budou třídit odpady buď u barevných košů, nebo na stánku Čistý festival. Vstupenka do chilloutové zóny bude obsahovat poukaz na bezplatný internet a zapůjčení tabletu. Díky třídění odpadů budou tak lidé přímo na festivalech moci sdílet své zážitky s přáteli. Veškerý odpad vytříděný na dvaceti čistých festival bude již tradičně svezen k dotřídění a recyklaci. Zajímavostí je, že se za posledních pět let podařilo na českých letních akcích vytřídit celkem přes 150 tun odpadu, z toho 1 070 000 plastových půllitrových kelímků.

Čistý festival rozdává vstupenky a smartphone! Zapojte se do soutěže!

Vyhrajte vstupenky na české festivaly, dárkové předměty a smartphone Samsung Galaxy! Odpovězte do neděle 9. června na jednoduchou soutěžní otázku a vychutnejte si začátek festivalové sezóny společně se skvělými cenami! Ty čekají na celkem 8 výherců:

1 x smartphone Samsung Galaxy
2 x 2 dvoudenní vstupenky na festival Votvírák
1 x 2 VIP passy na festival United Islands České spořitelny
2 x 2 dvoudenní vstupenky na festival Hudbou pro UNICEF
2 x 2 dvoudenní vstupenky a dárky festivalu Budišovské Letnice

Soutěžní otázka zní: Kolik barevných kontejnerů na třídění odpadů najdete v České republice?

a) 15 000
b) 115 000
c) přes 215 000

Odpověď na soutěžní otázku najdete na internetových stránkách Čistý festival www.cistyfestival.cz

Odpověď na soutěžní otázku zašlete nejpozději do neděle 9.6.2013 24:00 hodin na e-mailovou adresu [email protected]. Do předmětu e-mailu uveďte heslo: ČISTÝ FESTIVAL. Slosování proběhne z doručených správných odpovědí. Výherci budou vyhlášeni na stránkách www.cistyfestival.cz a kontaktováni e-mailem v týdnu od 10. června. Přejeme hodně štěstí!

Tatabojs zahrají na recyklované nástroje, Pavel Cejnar poradí, jak si zařídit domácnost

Na celkem pěti čistých festivalech se objeví Tatabojs, kteří letos v březnu ve spolupráci s portálem Samosebou.cz připravili recyklovanou verzi skladby Pěšáci. Jejich festivalové turné bude výjimečné v tom, že odehrají část koncertů na nástroje vyrobené z recyklovaných materiálů. Frontman kapely Milan Cajs k tomu dodal: „Před 25 lety jsem měl bubny z plastových barelů, teď jsem si je pro změnu postavil z papírových krabic. Zjistili jsme, že hudba se dá dělat na záchodový trubky stejně dobře jako na zavařovací sklenice. K požadovanýmu tónu vám postačí jenom pilka nebo správná hladina vody. Turné i s tímhle bude velká zábava."

Třídění plastových kelímků patří ke koloritu letních festivalů
Třídění plastových kelímků patří ke koloritu letních festivalů | Foto: Komerční sdělení

Patronem projektu Čistý festival se letos stal známý rozhlasový a televizní moderátor Pavel Cejnar. Ten na pěti čistých festivalech přímo na stánku projektu lidem poradí, jak si zařídit ideální recyklovanou domácnost s košem na třídění odpadů. Proč se rozhodl stát patronem projektu Čistý festival? „Kdysi jsem chtěl být popelářem. A taky hasičem. Obojí se mi povedlo, protože teď jsem patronem všech třídících lidí a taky dobrovolným hasičem. Vlastně každému, kdo bude třídit na festivalech, se tak splní jeho dětský sen."

 

Právě se děje

Další zprávy