Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

DPF: Noční můra pro řidiče naftových automobilů.

Komerční sdělení
25. 3. 2013 11:00
Filtr pevných částic: Víte, že výměna tohoto filtru může stát i 30 000 Kč?
Foto: komerční sdělení

 

Máte neprůchodný filtr pevných částic (DPF)? Nový stojí mnoho a peněz málo? Renovace DPF je řešením.

Co je DPF a k čemu slouží?

Každý novější dieselový automobil používá ve výfukovém systému filtr pevných částic - DPF. Je to zařízení, zachytávající pevné částice výfukových zplodin, což jsou nebezpečné karcinogeny škodící zdraví a životnímu prostředí. Díky DPF je produkce pevných částic a sazí až stonásobně menší, než u jiných dieselových automobilů bez filtru.

Zařízení je tedy přínosné. Problém ale nastává v situaci, kdy je filtr u konce své kariéry. Zpravidla po 100 - 150 000 ujetých kilometrech auto začne zlobit, stávkovat a nakonec nejede vůbec. Jak je to možné?

Ucpání DPF filtru je nevyhnutelné!

Spaliny postupně filtr zaplňují, usazují se na stěnách a kupí se. Když je filtr mírně zanesený, nastartuje řídící jednotka proces aktivní regenerace. Dochází k ní zhruba každých 500 - 1000 ujetých kilometrů. Řídící jednotka vozidla vyvolá zvýšení teploty spalin a snaží se o vyhoření usazených nečistot ve filtru.

Podmínky pro aktivní regeneraci nejsou vždy ideální, a proto se filtr častokrát nevyčistí celý. Na již usazené nečistoty se nabalují další, zapékají se a řídící jednotka si s nimi nedovede poradit. Filtr tak postupně o schopnost regenerace přichází, jeho vlastnosti se zhoršují, až jednoho dne vypoví službu a svou krátkou životní etapu ukončí. Naneštěstí pro majitele vozidla.

Indikace ucpaného DPF:
o Často nebo trvale svítící kontrolka DPF
o Nízký výkon motoru
o Zvýšená spotřeba paliva
o Opakovaná aktivace nouzového režimu
o Vynechávání motoru
o Imobilita vozidla

Metoda SmartClean(R) renovuje filtr do původního stavu a šetří Vaše peníze

Po návštěvě servisu pak zjistíte cenu nového DPF, která se pohybuje průměrně kolem 30 000 Kč. U některých vozidel i 100 000 Kč. Naštěstí existuje elegantní a levné řešení. Je jím renovace DPF, kterou v České republice provádí společnost DPF Engineering Czech s.r.o.

Metodou SmartClean(R) renovují DPF s úspěšností na 98% původního stavu. Záruka 36 měsíců nebo 100.000 ujetých km je po renovaci samozřejmostí. Metodou SmartClean(R) umí renovovat všechny druhy osobních, užitkových, nákladních automobilů a autobusů. Renovace DPF je stojí ve většině případů 4 - 7 000 Kč, a je mnohonásobně levnější, než nový filtr pevných částic. Nechte si renovovat ucpaný DPF, získáte záruku 3 roky a ještě ušetříte. Kontaktujte DPF Engineering přes web nebo na telefonním čísle 800 333 222 a zjistěte více.

 

Právě se děje

Další zprávy