Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Na úrocích u hypoték lze ušetřit desetitisíce

komerční sdělení
15. 2. 2012 9:27
Na úrocích u hypoték lze ušetřit desetitisíce
Foto: komerční sdělení

Na úrocích u hypoték lze ušetřit desetitisíce

Úrokové sazby u hypoték padají v těchto dnech k historickým minimům a banky se mezi sebou předhánějí, kdo nabídne klientům lepší podmínky. Equa bank patří k bankám, které právě teď nabízí jedny z nejnižších úroků u hypoték na trhu. Sazba 3,39 % je přibližně o půl procenta nižší než úroky konkurence.

Ondřej Hák, hypoteční expert Equa bank, odpovídá na nejčastější dotazy týkající se hypoték.

Jak si vybrat banku pro hypotéku?
Základní průzkum a sběr informací si může každý zájemce o hypoteční úvěr provést sám na internetu. Existují srovnávací portály, kde lze snadno získat přehled o průměrných sazbách u různých bankovních institucí. Informovat se lze také v kterékoliv bance či u hypotečních poradců.

Jsou úroky tím nejdůležitějším kritériem?
Důležité je racionálně zvážit, jak vysoký úvěr vůbec požadovat. Úročení je pak přirozeně nejdůležitějším kritériem, nastavená úroková sazba musí být pro klienta únosná.

Jaký poměr úvěru k hodnotě nemovitosti zvolit? 
Nejčastější jsou hypotéky ve výši 70 - 90 % pořizovací ceny nemovitosti. Klient by měl pamatovat na to, že v průběhu splácení mohou nastat nepředvídatelné okolnosti a z tohoto důvodu by si měl zajistit rezervu přibližně ve výši šesti měsíčních splátek.

Pro jakou fixaci se rozhodnout?
Nejvhodnější jsou tříleté fixace. Při jednoleté fixaci klient nepocítí výhody příznivého nastavení úrokové sazby a při pětiletých fixacích je zase velká pravděpodobnost, že se zavážete k splácení se sazbou, která nebude odpovídat aktuálnímu dění na trhu.

Co dělat, když končí fixace?
O budoucí úrokovou sazbu na další fixační období se lze zajímat v předstihu, dobré je nejméně 2 měsíce předem. Většina lidí to nechá být, i když by mohli jinde poptat lepší podmínky a na dalších splátkách tak ušetřit.

V čem je vaše nabídka hypoték tak speciální?
V našem případě dokážeme klienta obsloužit a nabídnout výhodnější úrokovou sazbu při refinancování hypotéky  už 6 měsíců dopředu. Tím poskytneme klientovi jistotu, že v dalším období ušetří na splátkách.

Více informací na www.equabank.cz nebo 800 500 900.

Kromě hypoték nabízí Equa bank řadu dalších snadno srozumitelných bankovních produktů a služeb jak pro jednotlivce, tak pro firmy a podnikatele. K nejvyhledávanějším službám patří běžný účet  s možností vedení zdarma, výhodně úročený spořící účet  a mimořádně výnosné termínované vklady . Obsluha účtů je možná přes jednoduché a uživatelsky příjemné internetové bankovnictví, telefonicky přes klientské centrum nebo přímo na pobočkách.

 

Právě se děje

Další zprávy