Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Proč penzijní připojištění? Ptejte se u Lišky!

Komerční sdělení
7. 11. 2011 8:59
Proč penzijní připojištění? Ptejte se u Lišky!

Penzijní připojištění čekají změny, využijte maximum jeho výhod již dnes

Dnes má klient penzijních fondů možnost získat ročně od státu ve státním příspěvku až 1800 Kč. Penzijní připojištění je bezesporu oblíbeným finančním produktem i proto, že umožňuje získat státní příspěvek již za měsíční vklad ve výši 100 Kč. Plánované legislativní změny produkt zatraktivní. Návrh zákona počítá se zvýšením státního příspěvku až na 2760 Kč za rok.

Uzavřít penzijní připojištění je záhodno do konce roku 2012, ale nejlépe ještě teď. Zajistíte si tak současné podmínky, jako je například garance nezáporného výnosu. Tuto výhodu ocení převážně klienti, kteří preferují jistotu a nechtějí riskovat.
Od roku 2013 totiž nepůjde uzavřít penzijní připojištění se stávajícími podmínkami, to vyplývá z navrhované změny zákona.

Dnešní penzijní připojištění navíc dává klientovi možnost vybrat až polovinu svých naspořených prostředků po 15 letech, a to v případě, že má sjednanou tzv. výsluhovou penzi.

Objeví se nový dobrovolný systém účastnických fondů se státním příspěvkem, tzv. doplňkové penzijní spoření. Zde ovšem nebude výnos garantován, bude zcela na rozhodnutí  klienta, jakou investiční strategii zvolí.

Tip 1: Spoříte-li dnes na penzijní připojištění méně než 300 Kč, zvyšte svůj vlastní měsíční příspěvek na alespoň 300 Kč a vytvoříte si tak již nyní předpoklady pro získání státního příspěvku platného od roku 2013. Čím více budete spořit, tím vyšší státní příspěvek pak získáte. Při vlastním vkladu 1000 Kč měsíčně to činí 2760 Kč za rok.

Tip 2: Rozhodujete-li se uzavřít penzijní připojištění, učiňte tak do konce roku 2012. Zajistíte si tak výhody současného systému penzijního připojištění.

Tip 3: Nyní můžete v rámci finančního programu Liška plus, kombinujícího výhody stavebního spoření ČMSS a ČSOB penzijního připojištění, získat do 31. 12. 2011 prémii až 2000 Kč na stavební spoření. Oba produkty umožňují lidem díky státnímu příspěvku lépe zhodnocovat úspory. Oba produkty jsou také pevnou součástí nabídky Českomoravské stavební spořitelny. Podrobnosti na www.cmss.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy