Obrazem: Nádherné fotografie a obrazy ze soutěže "Věda je krásná"

Obrazem: Nádherné fotografie a obrazy ze soutěže "Věda je krásná"
Microraptor Microraptor, opeřený dinosaurus z čínské provincie Liaoning, měl pera nejen na předních končetinách, ale i na zadních. Popularizační ilustrace s cílem ukázat divákovi, jak fascinující pravěký svět mohl být. I když byly nalezeny kostry a otisky per, stále zůstává mnoho věcí, které nebyly objeveny, jak nezachované zkameněliny rostlin a živočichů, tak jejich způsob života či zbarvení. Proto si zatím můžeme jen představovat, jací asi čínští čtyřkřídlí draci z Liaoningu byli.
Topografie krku Oblast krční je jedna z anatomicky nejzajímavějších částí lidského těla. Obrázek zachycuje pohled, který se naskytne po odstranění zdvihače hlavy a podjazylkových svalů. Znázorňuje polohu jednotlivých krčních struktur a jejich topografické vztahy. Kresba tužkou, A4.
Světelný tunel Odraz světelného zdroje ve světelném tunelu, tvořeném zrcadly.
Polyelektrolyt Na obrázku je znázorněno elektrické pole během simulace hvězdicového polymeru ve vodném roztoku s přídavkem soli pomocí dvou ekvipotenciálních ploch a většího množství elektrických siločar.
Foto: Jan Martínek
Aktuálně.cz Aktuálně.cz
24. 1. 2013 14:38

V Minigalerii nacházející se v prostorách Centrum Fotoškoda (Vodičkova 37, 110 00 Praha 1), je možné od 21. 1. (vernisáž v 17h) do 2. února 2013 shlédnout jedinečnou výstavu „Věda je krásná“.


Tato výstava představuje kolekci těch nejlepších fotografií a ilustrací, které uspěly ve stejnojmenné soutěži. Ta se před časem uskutečnila pod záštitou Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy.


Prostřednictvím naší fotogalerie mate nyní možnost si prohlédnout ukázky některých z velkoformátových fotografií a obrazů, jež jsou na zmiňované výstavě k vidění.

 

Právě se děje

Další zprávy