Co s jedovatými hračkami? Eurokomisařka odpoví online

Ekonomika Ekonomika, red eko
13. 3. 2009 9:58
Co plánuje EU v oblasti ochrany spotřebitele
Nebezpečné hračky zaplavují trhy.
Nebezpečné hračky zaplavují trhy. | Foto: AZprávy

Brusel - Co udělá Evropská unie, aby kupující lépe ochránila před hračkami nebo zubními pastami obsahujícími jedy? Zbaví nás někdy úřady skrytých poplatků při nákupu přes internet?

Na tyto a podobné otázky se dnes od tří odpoledne můžete ptát eurokomisařky pro ochranu spotřebitele Megleny Kuněvové. V on-line rozhovoru bude totiž odpovídat spotřebitelům z celé Evropské unie na jejich otázky týkající se spotřebitelských práv. Informuje o tom ministerstvo průmyslu a obchodu.

Otázky bude možné klást v celkem dvanácti jazycích včetně češtiny. Ve stejném jazyce také dostanete odpověď.

Budete se moci zeptat na to, jak jsou chráněny vaše zájmy, jaké Evropská komise podniká či hodlá podnikat kroky například v oblasti bezpečnosti výrobků určených dětem, nebo nepřiměřených smluvních podmínek.

Kliknutím na odkaz http://ec.europa.eu/consumers/index_en.htm se zapojíte do chatu. Otázky můžete zaslat i s předstihem na emailovou adresu: SANCO—WEBCHAT—13—[email protected] .

Podle analýzy, kterou pro Evropskou komisi vypracovala mezinárodní advokátní kancelář Lovells, dosáhl loni počet nebezpečných výrobků stažených z prodeje v Evropské unii rekordní výše.

"Počet oznámení o závadnosti stoupl o patnáct procent, celkem jich bylo 1 546. Ze 30,7 procenta šlo o hračky a výrobky určené dětem," uvedl Miroslav Dubovský, partner Lovells v Praze.


 

 

Právě se děje

Další zprávy