Velkolepé plány Prahy: Metro D se odkloní, protne Floru

hpv
10. 4. 2008 14:14
Městská část Praha 10 se dočká i nové čtvrti
Cestování, ilustrační foto.
Cestování, ilustrační foto. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Miliardové investice do dopravní infrastruktury, nových čtvrtí, ale také sportovišť nebo do rozšíření zeleně. Takové jsou plány jednotlivých městkých částí hlavního města Prahy.

Má vzniknout nový most přes Vltavu, magistrála se má v centru zakopat pod zem, Praha 10 zase zvažuje, že změní trasu nového metra.

Praha. Hlavní město České republiky.
Praha. Hlavní město České republiky. | Foto: Ondřej Besperát
Přečtěte si o celé Praze:
Praha se promění. Podívejte se, kde vyroste nová čtvrť

Současný plán metra D počítá s tím, že protne "áčko" ve stanici Náměstí Míru. Odborníci na územní plánování by ale chtěli, aby to bylo až na Floře nebo případně o stanici dříve, na náměstí Jiřího z Poděbrad. (prohlédněte si grafiku na konci článku)

Dopravní úvahy jdou ještě dál. Městská část přemýšlí i o nové tramvajové trati, která by spojila stanici Želivského se Spořilovem.

Na Praze 10 se bude v následujících letech řešit i podoba území za Malešickou teplárnou. Tam by měla vzniknout řízená průmyslová zóna, ve které by mimo jiné mělo být i překladiště kontejnerové dopravy.

Lukrativním byznysem pro developery by se mohla stát lokalita Trojmezí. Zvažuje se zde bytová výstavba, ale i rozsáhlé parkové plochy.

 

Právě se děje

Další zprávy